Política

Guerra a Ucraïna

Zelenski desmenteix que Bakhmut hagi caigut

El president ucraïnès assegura que la ciutat “no està ocupada per Rússia a dia d’avui”, tot i que està totalment destruïda

Els mercenaris del Grup Wagner havien anunciat ahir la presa de la població

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha assegurat aquest migdia que Bakhmut “no està ocupada per Rússia a dia d’avui”, en una compareixença davant dels mitjans de comunicació després de participar en la cimera del G7, que ha conclòs avui a Hiroshima. Ha insistit en el fet que no pot compartir informació precisa ja que es tracta de tàctiques miliars, tot i que ha assenyalat que Ucraïna té efectius de “suport” a Bakhmut i “testimonis” que indiquen que la ciutat “no està ocupada per la Federació Russa”.

El president ucraïnès ha afegit que “no tenim diverses maneres d’interpretar això”, després de ser preguntat sobre la confusió causada per unes paraules anteriors seves, en les quals va respondre de manera ambigua a una altra pregunta sobre si els ucraïnesos seguien lluitant pel control de Bakhmut o si la ciutat havia passat a mans de Rússia, tal i com assegura i ha confirmat avui mateix el ministeri de Defensa rus.

“No hi ha malentesos, entenc amb claredat allò que està passat a Bakhmut, i entenc clarament perquè tot això està passant. No puc compartir totes les posicions tàctiques del nostre exèrcit”, ha afirmat Zelenski, alhora que ha comentat que l’estat actual de la ciutat, totalment destruïda, li recorda a tot allò que ha vist avui en el Museu de la Pau d’Hiroshima, on es mostra la devastació causada per la bomba atòmica llançada pels nord-americans el 6 d’agost del 1945.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.