Economia

Condemnat un empresari per amenaçar en fer fora el 25% de la plantilla si votaven CCOO

Un jutjat de Barcelona l’imposa una pena de tres mesos de presó

Un jutjat de Barcelona a condemnat a un empresari que va amenaçar amb acomiadaments massius i retallades de sous si votaven CCOO a les eleccions sindicals. Els fets, que han estat difosos a través d’un comunicat pel sindicat, van passar l’any 2019. CCOO ho va denunciar ara el jutjat penal número 28 de Barcelona li ha donat la raó i ha condemnat al directiu de l’empresa Groundl a tres mesos de presó per considerar provat que en el procés d’eleccions sindicals del centre de treball del Prat, l’empresari va convocar dues assembles al setembre i al novembre del 2019, quan s’estava en ple procés d’eleccions sindicals, per coaccionar la plantilla en el seu vot. El jutge considera que va incórrer en un delicte d’amenaces i va vulnerar la llibertat sindical, un dret recollit a la Llei orgànica de llibertat sindical de l’any 1985. En concret, l’empresari va amenaçar en acomiadar el 25% de la plantilla i fer retallades de sou a la resta, unes amenaces que els representants sindicals van gravar i que el jutge ha acceptat com a prova.

Les eleccions sindicals del 2019 van ser les primeres on es presentava un altre sindicat, UGT, que va acabar enduent-se quatre de cinc candidatures. En un comunicat, CCOO recorda que els seus delegats “ja havien patit nombroses irregularitats i abusos en la constitució de la taula de les eleccions, contaven amb diverses laudes i havien acudit també a la Inspecció de Treball i Seguretat Social per tal d’intentar redreçar la situació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.