Política

OTAN

Comença a Alemanya el major exercici aeri de l’OTAN

Hi participaran 25 països i uns 10.000 soldats amb 250 avions

Durant deu dies assajaran la resposta a un escenari crític

Les maniobres ‘Air Defender 2023’, el desplegament més gran de forces aèries aliades de la història, comencen aquest dilluns a Alemanya amb la participació de 25 països i uns 10.000 soldats amb 250 avions que, durant deu dies, assajaran la resposta a un escenari crític, informa Efe. L’objectiu dels exercicis, que ja s’havien planejat fa anys però són més rellevants en el context actual de la guerra a Ucraïna, és entrenar la cooperació entre els diferents països i les seves forces armades per poder defensar Alemanya i l’OTAN.

En els propers deu dies es faran uns 2.000 vols, amb la base aèria de Wunstorf, a l’estat federat de Baixa Saxònia, com a centre logístic de les maniobres i des d’on s’enlairaran i aterraran avions de transport. També es faran exercicis als aeròdroms de Schleswig-Jagel i Hohn, a Schleswig-Holstein, i a la base aèria de Lechfeld, a Baviera. Les operacions tindran lloc a tres zones: sobre el mar del Nord i el mar Bàltic, sobre el nord-est d’Alemanya i sobre el sud del país.

Les 25 nacions participants a les maniobres entrenen operacions aèries conjuntes i practiquen en diverses missions de menor envergadura les diferents capacitats per establir superioritat aèria i fer retrocedir un adversari. Segons informen les forces armades alemanyes, en un escenari simulat, les forces aèries i terrestres de l’enemiga Aliança Occasus té ocupada la regió fictícia de Klebius, a l’est del país, que suposa una quarta part d’Alemanya i l’Aliança Atlàntica ha declarat l’estat de defensa en virtut de l’article 5 del Tractat de l’OTAN i ha iniciat la defensa contra l’adversari. Les operacions fictícies d’alliberament es portaran a terme des de 26 emplaçaments i es preveuen més de 200 missions i tres operacions aèries compostes al dia, que impliquen la combinació de diversos tipus d’avions amb capacitats diferents, com ara reconeixement, cisterna i caces. Durant les maniobres, entre 23 i 80 avions, depenent de l’escenari, participaran en una única d’aquestes operacions aèries compostes, conegudes com a COMAO (Composite Air Operation). A més, es faran missions SEAD (Supressió de les Defenses Aèries Enemigues) amb l’objectiu d’inutilitzar les defenses antiaèries enemigues i s’entrenarà les tripulacions de les aeronaus en l’ús dels seus equips per al combat electrònic i, en particular, per a situacions d’amenaça per míssils antiaeris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.