Política

Confirmada la pena de 15 mesos de presó pel manifestant de Vox que va fer una agressió homòfoba

L’Audiència de Barcelona ha ratificat la sentència dictada pel jutjat penal 25 de la ciutat per uns fets del 2020 en plena pandèmia

Ha quedat confirmada la pena de 15 mesos de presó per un home protagonista d’una agressió homòfoba en una protesta de Vox. L’Audiència Provincial de Barcelona ha ratificat la sentència dictada pel jutjat penal número 25 de la ciutat de finals del 2022 per uns fets que van passar el 23 de maig del 2020 contra la gestió de la pandèmia. En aquesta manifestació convocada pel partit ultradretà, el ja condemnat va amenaçar de mort a una persona que duia una bandera de l’arc de Sant Martí i ho prova un vídeo clar. La secció vuitena de l’Audiència ha rebutjat les al·legacions de la defensa sobre una possible invalidesa del vídeo perquè considera el contingut “totalment concloent” i “no genera dubtes” sobre les amenaces basades en menystenir l’homosexualitat. “Et mataré, marieta de merda”, li va arribar a dir. En el vídeo es pot veure un home enfilat a sobre d’un cotxe per amenaçar l’individu afectat i la víctima va acabar retirant la bandera. El text de la resolució sosté que “l’extrema agressivitat i els desafortunats crits i insults de l’apel·lant amb què va acompanyar les seves amenaces de mort, donen compte de la gravetat, serietat i intensitat de les il·lícites expressions proferides”.

Així doncs, segueix vigent la sentència imposada de 15 mesos de presó per amenaces, a la qual s’hi van afegir mil euros d’indemnització a la víctima. Ara bé, el condemnat ja havia realitzat un curs de justícia restaurativa en què va demanar perdó a la víctima, que va considerar el dany reparat i va renunciar a qualsevol mena d’indemnització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.