Política

estat espanyol

Ayuso reelegida presidenta de la Comunitat de Madrid amb crítiques a l’oposició i mà estesa a Vox

La dirigent del PP ha nomenat consellera d’Afers Socials l’alt càrrec que va signar el contracte de la comissió del seu germà

La dirigent del PP Isabel Díaz Ayuso ha tornat a ser reelegida presidenta de la Comunitat de Madrid gràcies a la majoria absoluta obtinguda en les eleccions autonòmiques del 28-M, en la segona sessió del ple d’investidura que s’ha celebrat aquest dijous. Ayuso ha obtingut el suport dels 70 diputats del seu partit, davant 54 en contra –els 27 de Més Madrid i els 27 del PSOE– i l’abstenció dels deu diputats de Vox.

En el seu discurs d’investidura, Ayuso ha carregat fort contra l’oposició d’esquerres, fins a vorejar l’insult. La dirigent del PP madrileny s’ha referit a la cap de llista de Més Madrid i líder de l’oposició, Mónica Garcia, com a “pobra sindicalista sanitària” . També ha tingut paraules dures contra el PSOE. Ha assegurat que des que els socialistes són en el govern “han pujat les agressions a dones, especialment les agressions sexuals, i a la Comunitat de Madrid”. Un to molt diferent ha fet sevir la dirigent del PP per dirigir-se a Vox. Isabel Díaz Ayuso, ha assegurat aquest dijous que el PP tindrà “la mà estesa” a la formació ultradretana després de les eleccions del 23 de juliol per desbancar al govern de Pedro Sánchez, perquè “Espanya necessita un canvi”.

Posteriorment, la dirigent del PP madrileny ha donat a conèixer la composició del seu nou govern. Entre els nomenaments que es faran efectius dilluns que ve, destaca el d’Ana Dávila com a consellera de Família, Afers Socials i Joventut. En l’anterior gabinet d’Ayuso era la viceconsellera d’Assistència Sanitària, l’alt càrrec que va signar el famós contracte de les mascaretes de la comissió del germà de la dirigent del PP madrileny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.