Salut

El govern espanyol encara no retirarà la mascareta dels hospitals

El ministre de Sanitat anuncia que aquest dimarts no es tractarà la supressió definitiva al consell de ministres

La mascareta seguirà sent obligatòria als hospitals, farmàcies i centres de salut perquè el consell de ministres no tractarà aquest dimarts la supressió de la seva obligatorietat. El ministre de Sanitat, José Miñones, ho ha assegurat aquest dilluns i ha afegit que que la retirada definitiva es realitzarà “tan aviat com sigui possible” però que serà tan d’hora com es preveia. “No serà demà en el consell de ministres perquè no és simplement la part de les mascaretes, sinó que és tot un decret de crisi sanitària, que ha de ser informat i ha de passar els tràmits administratius corresponents”, ha detallat. Com que la mascareta implica aquest decret de crisi, comporta un retard en la decisió executiva.

Després de consultar divendres passat al consell tnterterritorial de Salut, que va rebre el vistiplau de totes les autonomies a la retirada, ara només caldrà aprovar-ho al consell de ministres. Mentrestant, però, el ministre de Sanitat ha recalcat que no s’ha produït la retirada de la mascareta en l’àmbit sanitari i ha insistit que volen que aquest element de protecció passi a ser “d’alta recomanació” i “una autoresponsabilitat” dels ciutadans. Segons ha explicat, ha de ser necessari en les persones amb símptomes d’infecció amb “sensibilitat amb el que estem vivint en l’actualitat, perquè el virus continua sent present”.

El que estava previst és mantenir la mascareta en zones hospitalàries amb malalts crítics, però per ara segueix en vigor als centres sanitaris i farmàcies fins que no passi pel consell de ministres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.