Política

ESTAT ESPANYOL

La candidata del PP extremeny rectifica i diu ara que és “imprescindible” un acord amb Vox

La candidata del PP a la presidència del govern extremeny, María Guardiola, va allargar ahir la mà a Vox i va indicar que és “imprescindible” el respecte, el diàleg i l’acord programàtic amb el partit d’extrema dreta. Guardiola va fer així marxa enrere respecte de les declaracions que va fer dimarts passat, quan va dir que no podia deixar entrar al govern extremeny els qui neguen la violència masclista, els qui deshumanitzen els migrants i els qui despleguen una lona i llencen a una paperera la bandera LGTBI, amb referència a Vox, escenificant així la ruptura amb l’extrema dreta i posant en un compromís el PP, que ha tancat nombrosos pactes amb el partit de Santiago Abascal, com els assolits al País Valencià, al Parlament de les illes Balears i a les Corts d’Aragó.

En un correu electrònic enviat als afiliats del seu partit, Guardiola rectifica i, després d’assenyalar que són davant d’una “oportunitat històrica”, subratlla que els populars no renunciaran al seu objectiu de formar el millor govern per a Extremadura i per a l’Estat i es mostra convençuda que “aviat” començaran “la marxa com a govern” per canviar la seva terra”, segons Efe. El PP extremeny va obtenir 28 diputats a les eleccions autonòmiques, els mateixos que el PSOE, i Vox va entrar a la cambra amb cinc —que sumats als dels populars aconseguirien la majoria absoluta— i Unides per Extremadura va mantenir-ne quatre.

Mirant a La Moncloa

En clau estatal, Guardiola va dir sobre les eleccions del 23-J: “Són una cita important en què ens juguem el futur del país i res ni ningú ens ha de desviar d’aquesta meta.” Segons va argumentar, s’està “utilitzant” la situació postelectoral a Extremadura i al PP extremeny “per intentar influir en la campanya estatal, i aquesta pressió s’està traslladant injustament a tot el PP”. “No volem que s’utilitzin les reunions dels nostres afiliats per fer mal a l’organització ni desviar l’atenció del que és important”, va dir Guardiola, per a qui el que és “responsable i procedent” és anteposar l’interès del país. Extremadura va parlar a les urnes i el PP autonòmic, afirma, continuarà treballant en un diàleg que permeti “tenir aviat una alternativa de govern per posar fi al cicle socialista”.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2305703-el-pp-extremeny-diu-ara-que-es-imprescindible-el-respecte-el-dialeg-i-l-acord-programatic-amb-vox.html?cca=3

2305703



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.