Economia

barcelona

Collboni s’obre a autoritzar algun petit hotel de luxe al centre

L’alcalde defensa el vet a noves places que estableix el pla d’allotjaments turístics però està disposat a fer “alguna excepció”

Aposta perquè Barcelona sigui base de creuers i no escala d’hores

El nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, està disposat a permetre l’obertura d’algun petit hotel de luxe amb poques habitacions al centre de la ciutat tot i que el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) no ho contempla. En una entrevista amb EFE, el nou batlle del PSC descarta revisar el pla perquè “el criteri general és que no s’incrementaran les places hoteleres al centre de la ciutat perquè estem al límit òptim i a les zones no tensionades encara se’n poden construir”.

Però, en canvi, Collboni està obert a estudiar la petició del president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, de permetre al nucli antic obrir establiments singulars, amb poques habitacions –els anomenats “hotels joia”– que allotgen turistes d’alt poder adquisitiu. En aquesta línia, l’alcalde es mostra “obert a parlar d’alguna excepció” en el planejament perquè “treballem a favor de la qualitat”.

A més d’assegurar que l’Ajuntament continuarà perseguint els pisos turístics il·legals, Collboni recorda que a la ciutat encara es poden obrir 4.000 places hoteleres a les zones 3 i 4, no centrals, i ha posat l’exemple de la reforma urbanística al voltant de la nova estació intermodal de la Sagrera. Quan l’actual platja de vies es converteixi en un passeig, el més probable és que s’aixequi algun hotel a la zona, defensa.

En l’entrevista Collboni també es compromet a respectar l’acord del 2018 entre l’alcaldessa Colau i el Port de Barcelona per concentrar les set terminals de creuers al Moll adossat, el més allunyat del centre. En aquest negoci, Collboni és partidari que Barcelona esdevingui base de creuers, una fita que segons ell permetria augmentar la qualitat del turisme i rebaixar el nombre d’escales de vaixells que només permeten visites d’hores a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.