Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

La Duma russa descarta una nova mobilització per la marxa del Grup Wagner d’Ucraïna

El president de la Comissió de Defensa de la Cambra de Diputats creu que no serà necessària cap nova crida a files per substituir els mercenaris de Prigojin

El president del Comitè de Defensa de la Duma o Cambra de Diputats de Rússia, Andrey Kartapolov, ha descartat aquest dilluns una nova mobilització de població a causa de la sortida dels mercenaris del Grup Wagner de la zona de la campanya militar a Ucraïna. “No hi ha cap necessitat de dur a terme una mobilització avui o en un futur pròxim”, ha dit en declaracions a l’agència oficial TASS

Segons Kartapolov, “no hi ha cap amenaça avui dia, a mitjà termini i menys encara a llarg termini d’una reducció del potencial de combat” de les tropes russes.

“En el moment de la rebel·lió, en la primera línia no hi havia emprats de la companyia militar privada Wagner. Tots ells es trobaven en els seus campaments i l’ofensiva (ucraïnesa) va ser rebutjada sense la seva participació”, ha dit el diputat, coronel general rus.

Quant a la substitució dels wagnerites (mercenaris de Wagner) en les unitats que es troben en la reserva operativa, ha subratllat que “hi ha amb els qui fer-ho”.

Els mercenaris de Wagner, encapçalats pel seu líder, l’empresari Ievgueni Prigojin, es van rebel·lar el passat dia 23, revolta que va ser desarticulada l’endemà mitjançant un acord amb les autoritats quan les columnes dels amotinats s’acostaven a Moscou.

Els wagnerites van deposar la seva rebel·lió només després que el president rus, Vladímir Putin, prometés que es donaria carpetada al cas penal obert contra ells, que Prigojin marxaria a Bielorússia i que els mercenaris podrien tornar a les seves llars o incorporar-se formalment a les Forces Armades.

L’objectiu declarat de Prigojin era la destitució, que no va aconseguir, del ministre de Defensa, Serguei Shoigú, i del cap de l’Estat Major General de les Forces Armades, Valeri Guerásimov, als qui des de fa mesos responsabilitza dels revessos militars a Ucraïna i de l’elevat nombre de baixes al bàndol rus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.