Política

Els tribunals catalans redueixen 115 condemnes per la llei del “sí és sí”

També han excarcerat nou delinqüents sexuals

A l’Estat, hi ha hagut 1.155 i 117 excarceracions

Amb dades actualitzades de finals del mes de juny per part del Consell General del Poder Judicial, els tribunals catalans han aplicat 115 reduccions de pena en casos de delictes sexuals i han dictat nou excarceracions aplicant la llei del “només sí és sí”, impulsada per la ministra d’Igualtat, Irene Montero. Aquestes són les dades a partir de les actuacions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i les audiències provincials de les quatre demarcacions del Principat. Les rebaixes de condemna i alliberaments s’han produït atenent al principi d’aplicar la llei més favorable al reu. Al conjunt de l’Estat, les dades ascendeixen a 1.155 reduccions i 117 excarceracions.

Si es miren el percentatge de les revisions de condemna que han suposat una rebaixa de la pena, en total és només un 31,4%. L’òrgan amb un percentatge més elevat de reduccions de condemna és el Tribunal Suprem, amb un 36,5%, seguits pels tribunals superiors de justícia de les autonomies, amb un 34,4%. Les audiències provincials han reduït les condemnes del 27,6% de revisions, mentre que l’Audiència Nacional només n’ha rebaixat el 14,3%.

Al mes de maig, s’havien rebaixat 1.079 condemnes per delictes sexuals a tot l’Estat. És a dir, amb les dades de juny a la mà, han augmentat un total de 76 casos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.