Política

estat francès

L’Índia, convidada d’honor de la festa del 14 de juliol a l’Estat francès

Els honors dispensats a Modi per part de Macron desperten les crítiques dels moviments socials

El president francès, Emmanuel Macron, ha presidit aquest divendres la tradicional desfilada militar a l’Avinguda dels Camps Elisis de París amb el primer ministre de l’Índia, Narendra Modi, com a convidat d’honor a la tribuna d’autoritats, en un moment en el qual París busca assegurar les seves relacions amb Nova Delhi i contrarestar la influència xinesa a la regió de l’Indo-Pacífic.

En el marc de la visita, Nova Delhi ha anunciat la compra de vehicles militars francesos per més de vuit mil milions d’euros.

El tracte privilegiat dispensat a Modi per part del govern francès ha despertat les crítiques dels moviments socials i ecologistes pels abusos de drets humans comesos a l’Índia sota el seu mandat. “L’Índia ha continuat retrocedint en la seva lluita contra la pobresa i la desigualtat, així com en matèria de drets humans i llibertats fonamentals”, denuncien els moviments socials i ecologistes en una nota de premsa recollida per la premsa local. Durant la desfilada s’han sentit crits contra Macron, segons recull l’agència Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.