Societat

mon

Tercera nit d’atacs contra Odessa per escanyar l’economia ucraïnesa

L’ofensiva ha destruït nombrosos edificis i ha ferit més d’una vintena de civils

Rússia no només ha abandonat el pacte que permetia a Ucraïna seguir exportant cereals a través del mar Negre sinó que ha decidit centrar els seus esforços militars en destruir les infraestructures necessàries perquè pugui comercialitzar-lo. Després de dues nits d’ofensiva contra el port d’Odessa, clau en la distribució de gra, i que avisés ahir que a partir d’ara qualsevol vaixell que s’hi acosti serà considerat objectiu militar, aquesta matinada ha tornat a la càrrega, amb atacs contra ports, habitatges i empreses de la zona. Els míssils han impactat sobretot al centre d’Odessa, provocant danys en nombrosos edificis i almenys quatre ferits. A l’est de la regió, l’ofensiva ha fet mal a gairebé una vintena de persones, nou de les quals han hagut de ser hospitalitzades, informa Efe.

Amb aquest atac son ja tres les nits consecutives que Moscou ataca la regió on estan situats els tres ports que fins ara formaven part de l’acord del gra i, per tant, malgrat la guerra podien seguir comerciant amb un producte bàsic per a l’economia del país i per a tot el mon, ja que Ucraïna és considerat el graner del Planeta. La matinada de dimarts a dimecres, els míssils van destruir infraestructures dels ports d’Odessa i Txornomorsk, fent desaparèixer 60.000 tones de gra que havien de ser exportades a la Xina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.