Societat

canvi climàtic

Infern a Grècia

Els incendis forestals obliguen a evacuar divuit localitats a l’illa de Corfú i set més a Eubea

Per setè dia consecutiu el malson de les flames continua turmentant Grècia. Els fronts dels focs que cremen des de la setmana passada en el país hel·lè i els nous que sorgeixen cada dia han convertit Grècia en un autèntic infern. La calor extrema i els vents alimenten els fronts d’aquests incendis forestals que avancen sense control a les illes de Rodes, Eubea i Corfú, informa el diari grec Ta Nea.

Explica aquest mitjà que les flames han obligat a desallotjar aquesta matinada divuit localitats d’aquesta illa del mar Jònic i set més a l’illa d’Eubea, mentre els bombers continuen aquest dilluns lluitant contra el foc a Rodes, on durant el cap de setmana van haver de ser evacuades dinou mil persones, entre elles sis mil turistes. A Rodes, el foc semblava recular aquest dilluns al matí, però els forts vents han revifat les flames i estan amenaçant la localitat d’Asklipio, al sud de l’illa més gran del Dodecanès. A la zona operen uns 270 bombers amb 55 vehicles, quatre avions i tres helicòpters de cisterna.

El foc ha cremat milers d’hectàrees de bosc verge i ha destrossat habitatges i hotels. Mentre, a l’illa d’Eubea, al nord-est d’Atenes, un altre gran foc es troba sense control al voltant de la localitat costanera de Carist. Fins ara han estat evacuades set localitats. Un altre gran incendi crema a la península del Peloponès, prop del poble d’Égio, que diumenge va obligar a evacuar diverses localitats i a interrompre el trànsit.

Grècia viu des de principi d’estiu una onada de calor extrema que ha dut els termòmetres a marcar 46,4 graus a la ciutat de Gítion, en el Peloponès, la temperatura més alta mai registrada a país hel·lè.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.