Política

GUERRA A UCRAÏNA

Kíiv denuncia tres morts civils per l’atac de drons russos

Els drons ucraïnesos també han atacat Moscou, segons les autoritats russes

Diversos atacs russos produïts dissabte a última hora van deixar almenys tres civils morts i diversos ferits al sud i al nord-est del país, segons les autoritats ucraïneses. L’administració regional de la regió de Zaporíjia (sud), sota ocupació parcial de les tropes russes, va afirmar que a la capital provincial homònima una dona de 32 anys i un home de 4 van morir per l’impacte d’un projectil rus.

Alhora, dues dones, de 36 i 55 anys, van patir lesions i van haver de rebre tractament hospitalari, va afegir la institució a través del seu canal de Telegram.

Ahir, d’acord amb l’agència “Ukrinfrom”, es van registrar a la regió de Zaporiyia un total de 77 atacs russos contra una vintena de localitats diferents. Mentrestant, a la ciutat de Sumy (nord-est), un coet rus va impactar en un centre educatiu a última hora de la tarda, d’acord amb la Policia Nacional d’Ucraïna, cosa que va matar un civil i va causar ferides cinc més.

“Segons dades preliminars se sap almenys d’un mort i cinc civils ferits”, afirma el missatge difós en xarxes socials per la policia, que afegeix que s’ha obert una investigació per la comissió d’un possible crim de guerra.

Durant la nit i durant les primeres hores del matí s’han comptabilitzar a la regió de Sumy un total de 14 atacs russos, segons fonts ucraïneses.

D’acord amb l’agència “Ukrinform”, les últimes 24 hores els atacs russos també han deixat civils ferits a la regió de Jerson (sud), mentre que a Khàrkiv (est) s’han produït danys materials.

La Força Aèria d’Ucraïna, per la seva banda, ha assegurat que durant la nit ha abatut un total de vuit drons russos a les regions de Jerson i de Dnipropetrovsk (sud). Segons un comunicat de la institució a Telegram, quatre dels drones eren de tipus “Shahed-136” (drons kamikaze de fabricació iraniana) i la resta eren aparells de reconeixement

Atac ucraïnés a Moscou

L’alcalde de Moscou, Serguei Sobyanin, ha informat aquest diumenge a través del seu compte de Telegram que drons d’origen ucraïnès havien impactat en dos edificis de la capital russa.

Segons Sobyanin, les edificacions atacades corresponen a blocs d’oficines i fins ara no es reporten ferits o morts després de l’atac. “Drons ucraïnesos ens han atacat aquesta nit. Les façanes de dues torres d’oficines de la ciutat van resultar lleument danyades. No hi ha víctimes ni ferits”, va assegurar la màxima autoritat moscovita a la xarxa social.

El canal RT va difondre imatges i vídeos en què s’observen els danys causats per les explosions a les dues instal·lacions. D’altra banda, es va informar que les autoritats van ordenar preventivament el tancament de l’aeroport de Vnúkovo per a operacions d’aterratge i enlairament d’avions. Els vols amb destinació a Moscou van ser desviats als aeròdroms de Domodedovo i Sheremetievo.

La cadena russa també va afirmar que les defenses antiaèries van fer caure diversos drons a prop de Krasnogorsk i Odintsovo, a la província de Moscou.

Les explosions a la zona urbana moscovita es donen un dia després que el president rus, Vladimir Putin, assegurés a líders africans que Rússia no s’ha negat mai a negociar i sempre ha declarat que està disposada al diàleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.