Economia

ECONOMIA

Nou mínim històric d’atur a la zona euro al juny amb un 6,4%

Al conjunt de la UE la desocupació es va mantenir estable en el 5,9%

L’Estat espanyol, tot i registrar una caiguda del 0,2% respecte el maig, segueix sent el país de la zona euro i de la Unió amb la taxa més elevada, l’11,7%

La taxa d’atur a la zona euro va marcar un nou mínim històric al juny i es va situar en el 6,4%, una dècima menys respecte el maig, segons les dades publicades aquest dimarts per l’agència d’estadística comunitària Eurostat i que recull Efe. Al conjunt de la UE la taxa d’atur al juny continuar estable en el 5,9%, la mateixa xifra que al maig, mantenint-se així també el mínim històric registrat al bloc comunitari.

Per països, l’Estat espanyol va registrar una caiguda de la desocupació de 0,2 punts al juny respecte al maig i es va situar en l’11,7%, xifra que continua sent la taxa més elevada de tota la zona euro i de tota la UE, segons les dades d’Eurostat. Tot i així, aquesta caiguda intermensual situa l’Estat espanyol i Grècia com els dos països de la UE i de la zona euro on més es va reduir l’atur entre els dos mesos, si bé les seves taxes totals són les més altes de la UE i la zona euro.

L’Estat espanyol (11,7%), Grècia (11,1%), Lituània i Suècia (tots dos amb un 7,5%) són els països de la UE que van registrar les taxes d’atur més elevades al juny. Per contra, la desocupació més baixa de la UE aquell mes va ser a Malta (2,6 %), Polònia i la República Txeca (tots dos amb un 2,7 %) i Alemanya (3 %).

En xifres absolutes, Eurostat estima que, al conjunt de la UE, al juny hi havia uns 12,8 milions de persones a l’atur, dels quals 10,8 milions pertanyien a països de la zona euro. En comparació amb l’any passat, el mínim històric d’atur a la zona euro aquest juny suposa una reducció de tres dècimes, ja que el mateix mes del 2022 es va situar en el 6,7%. El també mínim històric al conjunt de la UE el sisè mes d’aquest any reflecteix una caiguda de dues dècimes en comparació amb el 6,1% d’atur del juny del 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.