Política

navarra

EH Bildu s’obre a donar suport a la investidura de la socialista Chivite a Navarra

La formació independentista afirma que la prioritat és posar en marxa la legislatura amb una majoria progressista

EH Bildu s’ofereix a votar a favor de la investidura de la socialista María Chivite com a lehendakari. La formació independentista considera fer aquest pas perquè l’important, assegura, és posar en marxa la legislatura amb una majoria progressista que freni a la dreta i obri la porta a avançar en acords. Així ho ha dit aquest dimarts la portaveu d’EH Bildu al Parlament de Navarra, Laura Aznal, en una compareixença davant els mitjans acompanyada de Miren Zabaleta i Adolfo Araiz.

La portaveu de la coalició de l’esquerra independentista ha expressat la preocupació d’EH Bildu per la situació de les negociacions entre el PSN i Geroa Bai marcades per la guerra de càrrecs, de llocs i per una política de vets condicionada per la dreta. Ha advertit que “està en joc el futur de la gent de Navarra” i que la seva formació no està disposada a ignorar el que han dit les urnes que no és una altra cosa que “la societat navarresa no vol que governi la dreta ni condicioni les polítiques públiques”.

Aznal ha dit també que la investidura obre un camí per avançar en drets i que la ciutadania navarresa “no entendria” una repetició electoral perquè “possibilitats de conformar majories alternatives n’hi ha”. “Per nosaltres no serà”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.