Medi ambient

CANVI CLIMÀTIC

Almenys setze morts per les inundacions a Turquia, Bulgària i Grècia

Les tasques de rescat continuen i el pronòstic meteorològic ha millorat

La tempesta ‘Daniel’ ha provocat almenys setze morts en els darrers tres dies a Turquia, Bulgària i Grècia, país aquest últim on encara persisteixen les inundacions i aquest dijous continuen les tasques de rescat, tot i que el pronòstic meteorològic ha millorat, segons informa l’agència Efe.

Els equips de salvament turcs han trobat aquest dijous el cadàver d’un home de 53 anys, l’últim que faltava per trobar des que una riuada a la província de Kirklareli, fronterera amb Bulgària, provoqués la mort de sis persones allotjades en un complex turístic de bungalous, que no tenia llicència, en una vall fluvial. Dues persones més van morir aquest dimecres a Istanbul, on les fortes pluges van causar inundacions i riuades. Els serveis meteorològics turcs han alertat del risc de nous xàfecs i riuades a la zona occidental d’Anatòlia, tot i que, per ara, aquest dijous gairebé no s’hi han registrat precipitacions i per demà no s’esperen pluges, a excepció d’una zona d’Anatòlia on es podrien produir precipitacions molt suaus.

Pel que fa a Bulgària, on quatre persones van morir aquest dimarts al sud-est del país per les riuades, també ha deixat de ploure i no queden persones en situació d’emergència, tot i que encara hi ha nombroses carreteres i ponts inutilitzables.

Respecte a Grècia, és el país que continua més afectat per la tempesta ‘Daniel’, que des d’aquest dimarts ha causat riuades i inundacions a la regió de Magnèsia, al centre del país, i segueix assotant la zona, tot i que el Servei Meteorològic Nacional indica que aquest divendres hi haurà “poques pluges” a les zones damnificades. Almenys quatre persones han mort i onze més estan desaparegudes a causa de les riuades al país i centenars de persones estan atrapades a les terrasses de casa seva o en habitatges de dues plantes a la regió de Karditsa. Els bombers i l’exèrcit han iniciat aquest dijous al migdia una àmplia operació de rescat amb barques i set helicòpters, mentre que a Volos, la capital de Magnèsia, unes 200.000 persones no tenen subministrament d’aigua per tercer dia consecutiu. Les autoritats gregues han descrit la tempesta ‘Daniel’ com un fenomen meteorològic “inèdit” i han recordat que les precipitacions al poble de Zagora dimarts passat van arribar al rècord de 754 litres per metre quadrat en 24 hores, gairebé el doble del màxim històric registrat el 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.