Gran angular

L’empresa inverteix per adaptar-se’hi a la nova economia

El I Observatori de Nova Economia BNEW mostra que el 42% de les firmes preveuen destinar entre 100.000 i 1 milió d’euros

Barcelona acull un esdeveniment global per tractar sobre l’alternativa a l’economia tradicional

El 42% de les empreses tenen previst invertir entre 100.000 euros i 1 milió d’euros, el proper any, per adaptar-se’hi a la nova economia, així ho mostra el I Observatori de Nova Economia BNEW 2023 que s’ha realitzat des de BNEW 2023, un esdeveniment anual que organitza la zona Franca de Barcelona i que s’ha convertit en un dels referents globals d’aquest tema. L’enquesta ha estat realitzada a 1.200 professionals de la industria 4.0 (79% empreses - 21% startups) que tenen previst participar en BNEW 2023. El 58% restant preveu destinar 100.000 euros a adapatar-se’hi, la meitat dels quals no creu que superi els 500.000 euros d’inverió.

La dada es pot llegir des d’un angle optimista tenint en compte que la capacitat inversora del 20% dels enquestats (start ups) és reduïda.

Aquestes i altres dades de l’Observatori de Nova Economia BNEW es van fer públiques a l’acte de presentació de la quarta edició del Barcelona New Economy Week (BNEW) a l’edifici DFactory Barcelona.El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) convertirà de nou Barcelona en punt de trobada de la nova economia, amb l’organització de l’esdeveniment que s’ha convertit en un referent a nivell global.Del 2 al 5 d’octubre, BNEW reunirà més de 350 conferenciants distribuïts en 100 panells, sessions i debats. Aquest esdeveniment internacional comptarà, a més, amb la presència de 1.500 startups i amb una previsió de prop de 12.000 assistents, el 60% d’ells de manera presencial, de més de 100 països.La directora general de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué va avançar que s’han incorporat dues noves verticals: Proptech i Health aprofundiran en els reptes i les oportunitats que representen les noves tecnologies i la innovació en sectors clau com l’immobiliari o la salut”. Així doncs a més d’aquestes dues noves s’hi tractarà la Nova Econòmica en altres àrees com Industria Digital, Mobilitat, Sostenibilitat, Talent i Experience són els set verticals que es donaran cita en la present edició de l’esdeveniment.El certamen manté la seva naturalesa híbrida, amb la que va néixer, que permetrà el seguiment en streaming mitjançant una plataforma especialitzada, que dona l’opció de gaudir dels avantatges d’un networking avançat.Per a Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en CZFB “en aquesta quarta edició BNEW es reafirma com l’esdeveniment de referència a nivell mundial de la nova economia, sent espai de debat d’experts de diversos sectors que connectaran entre si durant els quatre dies que dura l’esdeveniment. A més, ho faran en un ambient de netwoking, però també en espais agradables i distesos amb activitats experiencials, fins i xerrades inspiracionals”.

Premis Millor Startup BNEW 2023
BNEW Startup Innovation Hub serà el punt de trobada on les empreses emergents presentin els últims avenços tecnològics en diferents sectors de la indústria i puguin connectar entre empreses corporatives, socis potencials i inversors. Prop de 80 empreses emergents participaran d’aquesta iniciativa. Les cinc millors startups de cada vertical realitzaran un pitch de 5 minuts davant una audiència especialitzada, que es durà a terme durant el matí del dimecres 4 d’octubre, al plató Inspirational.Tots els projectes presentats seran candidats als premis BNEW que premiaran únicament a un d’ells en les categories de cada vertical amb el Premi a la Millor Startup de BNEW 2023.El lliurament d’aquests guardons es durà a terme en un sopar de gala que tindrà lloc al DFactory Barcelona el dimecres 4 d’octubre a partir de les 19 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.