Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Reunió “històrica” dels ministres d’Afers Estrangers de la UE a Kíiv

Un mort i sis ferits després d’un bombardeig rus a Kherson

Els ministres d’Afers Estrangers de la Unió Europea (UE) es reuneixen aquest dilluns a Kíiv, la capital d’Ucraïna, en una cita mantinguda en secret per raons de seguretat i que ha estat qualificada “d’històrica” per l’Alt Representants de la Política Exterior del club comunitari, Josep Borrell. És la primera vegada que els 27 celebren una reunió en un país no comunitari i en guerra L’objectiu d’aquesta cimera informal és expressar la solidaritat i el suport de la UE a Ucraïna, país candidat a entrar al club europeu. “Som aquí per expressar la nostra solidaritat i el nostre suport a la gent d’Ucraïna”, ha escrit Borrell en un missatge publicat a la plataforma X , antic Twitter, poc després d’arribar a la capital ucraïnesa, en el qual afegeix: “El futur d’Ucraïna està a la UE”.

Qui també ha expressat una vegada més el seu suport a Ucraïna ha estat el president dels Estats Units, el demòcrata Joe Biden, qui diumenge va prometre que no abandonar Ucraïna, després que l’acord per evitar el tancament del govern federal hagi deixat fora l’ajuda addicional a Ucraïna.

Sobre el terreny, els bombardejos russos sobre la regió de Kherson, al sud d’Ucraïna, han segat la vida a una persona i ferides a sis més, entre elles dos nens. El governador de Kherson, Oleksandr Prokudin, ha afirmat aquest dilluns en un missatge publicat al canal de Telegram que les forces russes han llançat 71 atacs en les últimes hores, dirigits contra els barris residencials, així com contra comerços i infraestructures mèdiques, entre altres instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.