Educació

Simó anuncia un debat territorial de l’ús del mòbil a les aules

Es farà entre finals d’octubre i novembre a partir d’un document de bases

L’ús del mòbil a les aules es debatrà als consells territorials escolars entre finals d’octubre i novembre a partir d’un document de bases. La consellera d’Educació, Anna Simó, ho ha anunciat aquest dijous en una entrevista al Càfè d’Idees de TVE. Segons Simó, ja ha parlat amb el Consell Escolar per fer-ho. “Crec que hem d’arribar a les conclusions a partir d’un debat; vull que les famílies i els claustres hi participin”, ha assegurat després d’apuntar que no actuar “per deixadesa”. La consellera ha apuntat que si la majoria d’escoles aposten per la prohibició, el departament establirà el marc i la forma en què s’haurà de fer. Amb tot, ha remarcat que més de la meitat d’instituts ja han regulat aquesta qüestió i ha insistit en l’autonomia de centre. Simó ha assegurat que la prohibició del mòbil “no resoldria res” perquè des del seu punt de vista aniria en contra del que el departament ha defensat en les darrers anys. “Hem apostat per ajudar els alumnes a assolir una competència digital adequada i fugir dels abusos de les pantalles, els mòbils i les tauletes”, ha recordat Simó que ha dit que establir ara una limitació total d’aquests no tindria sentit.

Els resultats de les proves de competències bàsiques es publicaran aquest octubre. Tot i que ha afirmat que no les ha vist encara, ha assegurat que ja li han comunicat que “no repunten ni van a millora encara”. Pel que fa a la valoració del val escolar es farà a finals de novembre. “És una mesura que no ha decidit Educació, sinó Presidència i Economia”, ha recordat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.