Educació

El Consell Escolar farà un procés participatiu per pactar la regulació de l’ús del mòbil

El 53% dels instituts, segons la consellera Simó, ja ho han fet

La consellera d’Educació, Anna Simó, ha anunciat al Parlament que el Consell Escolar posarà en marxa “de manera immediata” un procés participatiu per consensuar abans que acabi l’any un document amb recomanacions sobre la regulació de l’ús dels mòbils a les aules. “Podem regular l’ús del mòbils en determinades hores i espais però els hem d’argumentar perquè ho fem”, ha dit Simó després d’explicar que es vol és “establir un marc general que acompanyi als centres”. Simó, que ja havia avançat que s’engegaria un procés participatiu a nivell territorial, ha indicat que es farà als dotze serveis territorials. Es farà una sessió de treball amb les principals associacions de famílies amb representants de l’àmbit de la pediatria i, també, amb el col·lectiu de pares que recentment s’ha organitzat. Simó ha deixat clar a la sessió de control al Parlament que, segons l’enquesta realitzada pel departament i el ministeri al primer semestre, un 53% dels instituts ja han regulat l’ús.

El Consell Escolar de Catalunya (CEC) i el Consell Educatiu Municipal de Barcelona (CEMB) ja han convocat, segons Efe, plens extraordinaris d’urgència per tractar sobre una regulació eventual dels telèfons mòbils intel·ligents als centres educatius catalans. En concret es faran el 9 de novembre en el cas de Barcelona i el 16 de novembre en el del Consell Escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.