Societat

crisi migratòria

El nombre de sol·licituds d’asil als països de l’OCDE supera els dos milions l’any 2022, un nou màxim històric

La guerra d’Ucraïna, o la situació política a Veneçuela, Colòmbia o el Perú, principals focus

El nombre de sol·licituds d’asil als països de l’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) va superar els dos milions l’any 2022, una xifra que suposa gairebé duplicar els registres de 2021 i establir un nou rècord històric.

Segons l’informe ‘Fluxos migratoris internacionals’, publicat aquest dilluns, l’increment respon principalment a la mobilització de refugiats ucraïnesos per la guerra de Rússia, que es van traslladar majoritàriament a països europeus i als Estats Units. En el cas d’Espanya, l’estudi detalla que l’Estat va rebre més de 116.000 peticions d’asil el 2022, un 87% més respecte a l’exercici anterior.

L’augment en el nombre de sol·licituds d’asil no respon només a la guerra d’Ucraïna. Altres sol·licituds provenien de Veneçuela (unes 45.000), Colòmbia (36.000) i el Perú (8.900). En el cas concret de Veneçuela, la xifra de peticions va triplicar en termes interanuals.

Per altra banda, de les 116.000 sol·licituds rebudes l’any 2022, Espanya en va resoldre 83.000, de les quals un 42% van ser positives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.