Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Un exdiputat ucraïnès prorús, en estat greu en ser tirotejat a Crimea

Les forces russes continuen amb la seva ofensiva a les zones de Kupiansk, Avdiivka i Marinka

L’exdiputat prorús ucraïnès Oleg Tsaryov es troba a cures intensives després de rebre un tret, informen aquests divendres les agències de notícies russes, que citen Vladimir Rogov, un funcionari de l’administració imposada per Moscou per ajudar a governar les parts de la regió de Zaporíjia controlades per les forces russes.

Oleg Tsariov, un dels exdiputats del parlament ucraïnès que van impulsar les revoltes a les regions de Donetsk i Lugansk el 2014 després de l’annexió il·legal de Crimea per part de Rússia, va ser tirotejat dijous a la nit a la ciutat costanera de Ialta, a la península del mar Negre.

El polític prorús es troba en estat greu, informen els mitjans russos

Tsariov, va ser membre de la Rada ucraïnesa (Parlament) del 2002 al 2014 i cap adjunt de la facció del Partit de les Regions. Es va presentar com a candidat a la presidència d’Ucraïna en les eleccions anticipades del 25 de maig de 2014, però va retirar la seva candidatura.

A Ucraïna, Tsariov, a causa del seu suport a les repúbliques del Donbass i la seva posició prorussa, té obertes diverses causes penals i ha estat condemnat en rebel·lia a dotze anys de presó per “usurpació de la integritat territorial d’Ucraïna” i “intent de derrocar l’ordre constitucional”.

Pel que fa al front de guerra, Rússia continua amb la seva ofensiva a les zones de Kupiansk, Avdivka i Marinka, informa l’agència Efe. Les forces russes van llançar dijous desenes d’atacs contra aquestes localitats situades al nord-est i a l’est d’Ucraïna, que van ser repel·lits per Kíiv i es van saldar amb un gran nombre de baixes a les files russes, segons assenyala l’informe militar d’aquest divendres de l’Estat Major ucraïnès recollit per Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.