Política

El CGPJ denuncia l’amnistia a Europa en considerar-la “un atac a l’estat de dret”

Després que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) se sumés a les quatre associacions de jutges en el rebuig del terme lawfare –que es tradueix com a judicialització de la política– recollit en l’acord d’investidura signat per Junts per Catalunya i PSOE, ahir el màxim òrgan de govern dels jutges va enviar a les institucions europees els documents aprovats sobre l’amnistia aquesta setmana amb l’objectiu de denunciar que el pacte pot comportar”greus episodis d’atac a l’Estat de dret i la separació de poders”.

L’òrgan de govern dels jutges considera “inadmissibles” les referències al terme lawfare “tant semànticament com substantiva” i comparteix el “rebuig frontal” dels magistrats a la constitució d’unes “comissions parlamentàries d’investigació” sobre presumptes casos de judicialització de la política, perquè implicaria “potencialment” sotmetre a revisió parlamentària decisions “emmarcades en l’exclusivitat de l’àmbit competencial” de la justícia. Una posició a la qual ahir mateix es van sumar uns 80 jutges degans de tot Espanya que veuen una “ingerència” en la possible revisió parlamentària de les decisions judicials per detectar suposats casos de lawfare i que se’n derivin “conseqüències”.

“Nosaltres no hem expressat preocupacions i no comentarem una cosa que no hem vist”, va dir el portaveu de la Comissió Europea, Eric Mamer.

Unes quatre mil persones protesten per vuitena nit a Madrid

Les protestes contra l’amnistia a la seu del PSOE al madrileny carrer de Ferraz complien ahir, divendres, el seu vuitè dia amb una nova concentració que va aplegar unes quatre mil persones, segons va informar la delegació del govern espanyol a Madrid. La xifra és sensiblement menor que la d’ahir, amb una assistència d’unes 8.000 persones, o que la de dimarts, quan els assistents van ser uns 7.000.

Passades les deu de la nit es van viure moments de tensió quan persones de perfil ultra van començar a llançar objectes contundents contra la línia policial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.