Política

estat francès

Comença a París el judici a sis menors per l’assassinat de Samuel Paty

El professor va ser apunyalat i decapitat el 2020 per un jove txetxè radicalitzat

Tres anys després de l’assassinat del professor d’història i geografia Samuel Paty, sis antics alumnes de la seva escola a Conflans-Sainte-Honorine, a Yvelines, han comparegut aquest dilluns davant el tribunal de menors de París sospitosos d’haver participat, directament o indirectament, en un crim que va commocionar el món. Els acusats, informa la premsa local, han arribat poc abans de les nou del matí al tribunal de menors de París, on el procés té lloc a porta tancada fins al 8 de desembre, amagant els seus rostres i acompanyats dels seus pares. Poc abans, familiars i una desena de companys del professor assassinat arribaven al tribunal.

Els acusats tenien entre 13 i 15 anys en el moment de l’assassinat de Samuel Paty, el 16 d’octubre de 2020 després d’haver, segons els informes, mostrat als estudiants caricatures del profeta Mahoma durant una classe de llibertat d’expressió.

Paty, de 47 anys, va ser apunyalat i decapitat a la sortida de l’escola en mans d’un refugiat txetxè radicalitzat de 18 anys, que en un missatge d’àudio va reivindicar la seva acció per “venjar el profeta” i que va ser abatut a trets per la policia. Els sis joves, que des d’aquest dilluns i fins al pròxim 8 de desembre s’asseuen al banc dels acusats, estan acusats de difamació i d’haver identificat el mestre davant l’assassí i s’enfronten a una pena màxima de dos anys i mig de presó.

El procés contra els sis menors és el primer que se celebra per l’assassinat del professor. El judici principal, que asseurà els vuit adults acusats per l’assassinat del professor, començarà a final de l’any que ve al tribunal especial de París per actes de terrorisme. El malson d’aquesta tragèdia va ressorgir el 13 d’octubre passat, quan un altre professor va ser assassinat a Arràs, al nord de l’Estat francès, per un jove txetxè radicalitzat de 20 anys, que va ser detingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.