Educació

Registren més de 63.000 firmes al Congrés per restringir l’ús del mòbil en menors de 14 anys

Més de 63.000 firmes s’han registrat aquest dijous com a petició popular al Congrés dels Diputats per reclamar que es restringeixi per llei l’ús de mòbils en menors de 14 anys pels efectes perjudicials observats pels docents en l’atenció i el desenvolupament pedagògic dels alumnes.

La iniciativa popular ha estat impulsada per dos professores Natalia Jiménez, de Barcelona, i Ángela Sánchez-Pérez, de Toledo, que van iniciar el procés per separat i van acabar unint les peticions que sol·licitaven una legislació que prohibís els smarthphones a menors d’edat i “a tots els nivells” (no només l’entorn educatiu sinó també el quotidià) entre els 14 i 16 anys.

Segons han informat fonts de la campanya a Efe, la recollida de firmes és un pas previ a la negociació amb grups parlamentaris perquè tinguin en consideració la petició de les seves propostes legislatives i han insistit en què “el debat està obert”.

La recollida de signatures que ha rebut el suport de diversos professionals de l’àmbit educatiu, respon a certs comportaments observats en els joves, com el ciberbullying, la depressió, l’insomni o el dèficit d’atenció, segons les seves impulsores. “Amb un telèfon mòbil per només trucar és suficient. Hi ha rellotges que només permeten trucar i amb localització GPS”, assenyalen en un manifest.

Sobre les declaracions fetes per la ministra d’Educació, Pilar Alegría, que la setmana passava va considerar que la prohibició dels mòbils “seria com posar portes al camp”, les impulsores de les firmes han puntualitzat que “si el camp té precipicis cal pensar-ho”.

Les firmes s’han recollit a través de la pagina Change.org i unint les dues iniciatives sobre la mateixa qüestió iniciades per les dues professores, tot i que una demanava la prohibició a menors de 14 i l’altra a menors de 16 .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.