Empreses

La Fundació Sanitària Mollet destina 3 milions l’any a robotitzar-se

L’entitat sense ànim de lucre, que dona feina a 1.400 professionals, treballa en el desplegament de la intel·ligència artificial aplicada al suport clínic

El seu model de gestió empresarial ha rebut un segell d’excel·lència

Desplegar la intel·ligència artificial aplicada al suport clínic, introduir els algoritmes de diagnòstic i de tractament de manera sistematitzada per ajudar el professional a fer millor la feina i alliberar-lo de tot allò que no aporta valor final en la relació entre pacient i professional, és a dir guanyar temps per al tracte personal i desplegar noves capacitats d’atenció per treure burocràcia al professional, és el que es coneix en el seu terme en anglès com smart hospital, i és cap on ha posat la Fundació Sanitària Mollet (FSM) la seva mirada a mitjà termini, ja que així quedarà plasmat en el seu pla estratègic 2026-2030. D’aquesta manera ho avança Jaume Duran, director general de l’entitat concertada sense ànim de lucre, formada per l’Hospital de Mollet, l’Hospital Sociosanitari de Mollet, el Centre de Salut Mental Jaume Vilaseca i Pujades, el Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències de Mollet i les residències de Santa Rosa, la Vinyota i Pedra Serrada.

Per aconseguir l’objectiu, ja han començat a invertir en la cirurgia i la farmàcia robotitzada, o en l’assistent clínic automatitzat per a segons quins processos, de manera que aspiren a convertir-se en una institució capaç d’anticipar-se al model hospitalari futur. “Anualment invertim entre 1 i 3 milions d’euros en tecnologia que surt del compte d’explotació”, explica Duran, que reconeix que seguiran mantenint aquesta dinàmica inversora de manera continuada.

Ara com ara, a la FSM hi treballen 1.400 professionals, que donen servei a uns 165.000 habitants d’uns onze municipis repartits entre el Vallès Oriental i el Vallés Occidental.

Facturació.

L’entitat, va tancar l’any passat amb una facturació de 95,1 milions d’euros. La Fundació sense ànim de lucre, que té concert d’atenció sanitària amb el Departament de Salut, fa temps que va apostar per un model de gestió empresarial. De fet, ha obtingut el Segell EFQM d’Excel·lència 600, un reconeixement que concedeix la Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat (EFQM), la certificació internacional que reconeix l’excel·lència en la gestió innovadora i sostenible de les organitzacions.

A tot l’Estat només trenta-quatre organitzacions tenen un segell EFQM 600 o superior. De les dues que hi ha a Catalunya amb aquest reconeixement, la Fundació Sanitària Mollet és l’única del sector salut que l’ha aconseguit.

“Ens han valorat el model d’atenció centrada en la persona, amb iniciatives com ara el nou Servei de Salut Espiritual; el compromís mediambiental a través del projecte Green Hospital o la Joint Commission, i el model de governança ètica i participativa, entre d’altres”, explica Jaume Duran.

Campus universitari.

Per al 2024, la Fundació Sanitària Mollet té previst posar en marxa un nou campus que s’està construint davant l’hospital, on s’instal·larà l’Escola d’Infermeria Sant Joan de Déu i, a més, s’impartiran diferents opcions de formació professional en el camp de la salut.

L’edifici també donarà resposta a l’increment progressiu de l’activitat docent a la institució, actualment amb més de 400 alumnes de pregrau, grau, postgrau i formació MIR i IIR especialitzada.

Una de les plantes del nou edifici també acollirà la direcció i administració de la fundació, fet que permetrà alliberar els espais que ara ocupen a l’edifici de l’hospital. En aquests espais s’ubicarà el futur servei oncohematològic, que atendrà els malalts de càncer en sang.

Les noves instal·lacions disposaran, a més, d’una biblioteca d’ús públic i d’un auditori de 300 places també obert a usos públics, amb una caixa escènica per poder acollir representacions teatrals. “Són espais d’art, música i cultura que ens permetran crear salut més per a tota la ciutadania enllà de l’atenció sanitària”, afegeix el director general de la Fundació.

La FSM té un model de participació ciutadana permès pel mateix consell de participació ciutadana, en el qual hi ha una implicació activa de diferents entitats, institucions i persones referents al territori i un òrgan assessor format pel consell d’alcaldes i alcaldesses.
Facturació
95 M€
Treballadors
1.400
Any de fundació
1996


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.