Política

El president del CGPJ demana als polítics que “ens deixin en pau”

Vicente Guilarte exigeix davant del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, que “baixin la tensió” i clama contra els “freqüents i injustos intents de deslegitimació” que pateix la judicatura

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Vicente Guilarte, ha esclatat aquest divendres contra els “freqüents i injustos intents de deslegitimació” que, a parer seu, està patint la judicatura per part d’alguns representants públics. “Per favor, baixin la tensió, deixin-nos en pau”, ha clamat davant del ministre de la Presidència, Félix Bolaños.

Durant la cloenda de l’acte de lliurament dels Premis de l’Observatori contra la Violència Domèstica i Gènere, el president de l’organisme amb el mandat caducat i que està en funcions des de fa cinc anys, ha afegit que “des de dins també assumim la nostra neutralitat, sovint distorsionada. La independència judicial és bidireccional. No a les ingerències seves a lo nostre, però tampoc a les nostres en lo seu”, ha assegurat. I ho fet després que el CGPJ mostrés fa uns dies el seu “rebuig frontal” a parlar de lawfare i adoptés un posicionament “vigilant” per la creació de les comissions d’investigació de l’atemptat del 17-A i l’Operació Catalunya; es posicionés contra la llei d’amnistia i, en un altre comunicat el propi Guilarte anunciava que emprendria “totes les mesures necessàries previstes per l’ordenament jurídic per protegir” la independència dels jutges arran de les crítiques rebudes per “indecents” i “personatges obscurs” de la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras.

“Cap poder de l’Estat pot ser còmplice d’aquestes campanyes, ni amb les seves actituds ni amb els seus silencis”, ha avisat Guilarte. D’altra banda, ha afirmat que cap jutge hauria de ser cridat a una comissió parlamentària per justificar “en una seu extravagant” els seus procediments. “Iniciar aquesta via implicaria un xoc que s’endevina brutal entre poders de l’Estat necessàriament cridats al respecte mutu, mai a la confrontació”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.