Política

Rússia

La comissió electoral russa desqualifica la candidata anti guerra que volia desafiar Putin

El Partit Comunista de Rússia proposa Khàrinotov com a candidat a les eleccions del març

La Comissió Electoral Central (CEC) russa ha denegat aquest dissabte el registre a la iniciativa popular que va proposar la setmana passada la postulació de la periodista Iekaterina Duntsova, contrària a la guerra a Ucraïna, a la presidència de Rússia.

Segons la CEC, s’han trobat “errors en els documents” presentats per Duntsova. Segons han explicat, hi ha fins a un centenars d’errors, entre els quals el nom i cognom mal posats de membres del seu grup de suport.

Fins ara, hi ha 29 persones que aspiren a convertir-se en candidats a les eleccions presidencials del març del 2024 a Rússia.

Duntsova va presentar els seus documents davant la CEC el 20 de desembre passat. Diumenge passat, la periodista, de 40 anys, va rebre el suport de 521 dels més de 700 assistents en un congrés independent celebrat a Moscou.

Duntsova va anunciar el seus plans per presentar-se com a candidata electoral contra Putin el 20 de novembre amb l’argument que “en els últims deu anys el país avança en la direcció equivocada”, una via que segons ella condueix a “l’autodestrucció”.

Entre altres propostes aposta pel cessament de les hostilitats a Ucraïna, la introducció de reformes democràtiques i l’alliberament de presos polítics.

Els politòlegs estimen que l’actual cap del Kremlin, Vladímir Putin, que aspira a la reelecció i la iniciativa popular del qual va ser registrada a la CEC el 20 de desembre, rebrà el 17 de març de 2024 “un nivell de suport superior al 70%, mentre que alguns preveuen que fins i tot podria superar el 76,7% aconseguit el 2018.”

Segons les enquestes oficials dels últims dies un 80% dels russos aproven la gestió de Putin, que presideix el país des de l’any 2000, amb un parèntesi de quatre anys (2008-2012) com a primer ministre.

D’altra banda, el Partit Comunista de Rússia ha proposat aquest dissabte Nikolai Khàrinotov, de 75 anys, un dels seus membres veterans, com a candidat a cap d’Estat en les eleccions presidencials. Khàrinotov va participar en els comicis del 2004 en els que va aconseguir el segon lloc amb el 13,69% dels vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.