Política

galícia

El BNG i Anova pacten la reconciliació del nacionalisme gallec

Les dues formacions firmaran un acord de col·laboració aquest diumenge amb vista a les eleccions del 18-F per evitar dispersar el vot

La portaveu nacional del BNG i candidata a la presidència de la Xunta, Ana Pontón, i el cofundador i actual coordinador nacional d’Anova-Irmandande Nacionalista, Martiño Noriega, signaran aquest diumenge un acord entre totes dues formacions amb vista a les eleccions gallegues del pròxim 18 de febrer, segons informa l’agència Efe.

Amb la firma d’aquesta declaració, els de Xosé Manuel Beiras pretenen concentrar el vot en la formació que actualment liderada per Pontón i que en el seu moment ells van abandonar.

D’aquesta manera, aquest diumenge s’escenificarà en un hotel de Santiago de Compostel·la una reconciliació entre totes dues forces, pilars del nacionalisme gallec, després de la ruptura de 2012 arran de la qual tant Beiras com Martiño Noriega es van embarcar en un nou projecte, Anova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.