Política

estat espanyol

El jutge encausa l’exnúmero dos d’Interior del PP per pressions a Bárcenas

L’instructor d’aquesta peça separada del cas Villajero, també ha citat a declarar l’exdirector adjunt operatiu de la policia

El jutge de l’Audiencia Nacional Manuel García-Gastellón, instructor del cas sobre les suposades pressions a l’extresorer del PP Luis Bárcenas i al seu antic advocat Javier Gómez de Liaño, ha acordat aquest divendres d’encausar Francisco Martínez, exnúmero dos de Jorge Fernández Díaz al Ministeri de l’Interior, i l’exdirector operatiu de la policia espanyola Eugenio Pino. Tots dos ja han estat processats per aquest mateix jutge per la seva presumpta participació en la Kitchen, l’operació parapolicial d’espionatge presumptament orquestrada per la cúpula d’Interior de Mariano Rajoy ’per robar a l’extresorer del PP documentació comprometedora pel partit, que era investigat per la trama de corrupció Gürtel.

En una interlocutòria datada el passat 17 de gener, considera que hi ha indicis que Francisco Martínez i Eugenio Pino van ser informats sobre una sèrie d’“actuacions” que s’haurien dut a terme en relació amb Gómez de Liaño quan defensava Bárcenas, entre el 2013 i el 2015.

La causa, explica l’agència Efe, s’emmarca a la peça separada número 36 del cas Villarejo, que es va obrir per investigar les presumptes pressions exercides sobre Bárcenas i l’exadvocat per part de “terceres persones vinculades” al PP per evitar que “sortissin a la llum informacions comprometedores o perjudicials” pel partit vinculades a la trama Gürtel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.