Política

Unió Europea

Charles Michel renuncia a presentar-se a les eleccions europees

La candidatura del president del Consell Europeu havia generat crítiques perquè suposava escurçar el mandat

El president del Consell Europeu, Charles Michel, no es presentarà finalment a les eleccions al Parlament Europeu del pròxim juny.

“Per preservar el compliment de la meva missió actual, no seré candidat a les eleccions europees”, ha anunciat Michel en un comunicat a les xarxes socials. La seva candidatura havia generat crítiques perquè suposava que Michel no acabaria el seu mandat al capdavant de la institució que reuneix els vint-i-set Estats membres de la Unió Europea (UE).

El polític belga ha reconegut que la seva decisió d’anar a les llistes i escurçar el mandat ha generat molta “atenció i especulacions” a l’opinió publicada. “No vull que aquesta decisió ens distregui de la nostra missió ni soscavi la institució i el projecte europeu, o s’aprofiti per dividir el Consell Europeu, que crec que ha treballat de incansablement per la unitat europea”, ha afegit.

Michel assegura que al final del mandat reflexionarà “sobre la naturalesa i la direcció” dels seus compromisos futurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.