Economia

estat francès

Els pagesos reprenen les mobilitzacions

Els agricultors amenacen de bloquejar París de manera indefinida a partir d’aquest dilluns

El govern de Macron desplegarà més de deu mil policies per protegir els accessos a la capital francesa

Els dos principals sindicats agrícoles de l’Estat francès han anunciat aquest diumenge el bloqueig dels accessos de París “per temps indefinit“ a partir de les dues de la tarda d’aquest dilluns. Pagesos de dinou departaments agafaran posicions amb els seus tractors en set punts al voltant de la capital francesa, en les carreteres que donen a París, ha explicat Clément Torpier, president de Joves Agricultors, en declaracions al canal informatiu de televisió francès BFMTV. “Impedirem que la gent vagi a treballar”, ha dit Régis Desrumaux, de la Federació Nacional de Sindicats d’Explotacions Agrícoles (Fnsea).

Aquesta vegada, però el govern francès no sembla disposat a ser tan permissius com en les mobilitzacions de la setmana passada i aquest diumenge ha creat un gabinet de crisi. Ha anunciat el desplegament aquest dilluns de 15.000 agents de les forces de seguretat per protegir els accessos a París i ha alertat que farà tot el possible per evitar que camions amb productes de fora de l’Estat puguin ser bloquejats per la protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.