Política

guerra a europa

Almenys set morts en un atac rus amb drons a Khàrkiv

Tres nens perden la vida en una operació que Rússia nega que fos contra objectius civils

Almenys set persones, entre ells tres nens, van morir divendres en un atac rus amb drons suïcides contra la ciutat ucraïnesa de Khàrkiv, a l’est del país. Segons va explicar Oleh Synehubov, governador regional de Khàrkiv, les forces russes van atacar la ciutat a última hora de divendres i van colpejar la infraestructura civil, fet que va causar incendis i va malmetre almenys quinze habitatges a l’est de Khàrkiv.

La força aèria ucraïnesa va explicar que la defensa aèria i els grups mòbils antidrons van abatre 23 dels 31 drons llançats per Rússia, que estaven apuntant la regió de Khàrkiv al nord-est del país i també a la regió d’Odessa, al sud. Segons Synehubov, els drons russos van arribar a un restaurant a la petita ciutat de Velykyi Berluk, a uns cent quilòmetres de Khàrkiv, sense provocar vícitimes

Rússia, per la seva part, assegura que no ataca, de forma deliberada, objectius civils.

Khàrkiv ha estat atacat regularment des de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna el febrer de 2022 i ha estat un objectiu freqüent dels assalts russos en les últimes setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.