Economia

Estat espanyol

El grup hongarès Magyar Vagon llança una OPA sobre Talgo

El govern espanyol s’oposa a l’operació perquè es tracta d’una empresa que opera en un sector “estratègic”

El Consell d’Administració del fabricant de trens veu “atractiu” el preu dels títols ofert als accionistes

El grup hongarès Magyar Vagon ha anunciat aquest dijous una Oferta Pública d’Adquisició (OPA) sobre el 100% de les accions de Talgo per 619 milions d’euros.

La firma hongaresa, ha través del seu vehicle inversor, Ganz-MaVag Europe, ha tirat endavant la iniciativa malgrat l’oposició del govern espanyol. L’executiu ha advertit que el fabricant de trens opera en un sector “estratègic” per al país i, per tant, es mantindrà amatent davant l’operació.

El ministre de Transports, Óscar Puente, va manifestar ahir en un fòrum privat, que després va transcendir, que el govern “farà tot el possible” per evitar la compra, pel temor a què rere l’oferta hi hagi el govern rus.

Els actuals gestors de l’empresa espanyola no comparteixen aquests recels. Talgo considera que la contraprestació que ofereix Ganz-MaVag és “atractiva” per als seus accionistes. En la nota que ha remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el consell d’administració de Talgo confirma per unanimitat que l’OPA és “amistosa” i que té una opinió “preliminar favorable” sobre el preu de cinc euros per acció de l’oferta, que supera en 0,61 euros la cotització amb la que Talgo ha tancat la sessió borsària d’aquest dijous (4,39 euros per acció).

L’anunci remès a la CNMV destaca que el grup hongarès “té la intenció que les accions de Talgo continuïn cotitzant a les borses de valors de Madrid, Barcelona, Bilbao i València”.

El principal accionista de la constructora ferroviària, Trilantic, a través de Pegaso, ha expressat al consell de Talgo la seva intenció d’acceptar l’oferta.

Ganz-MaVag ha avançat que no farà valer el dret de venda forçosa. Els oferents poden, d’acord amb la regulació de les ofertes públiques, exigir als accionistes que no hagin acudit a l’OPA que venguin de manera forçosa. els seus títols. Aquest dret es pot exercir quan l’oferta s’adreça al 100% del capital i l’oferent n’hagi aconseguit almenys el 90%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.