Política

guerra a europa

Ucraïna ataca amb drons la república russa del Tatarstan, a mil quilòmetres de la frontera

Almenys sis persones han resultat ferides

Almenys set persones han resultat ferides aquest dimarts en un atac ucraïnès amb drons contra empreses de la República del Tatarstan, el primer que es registra en aquesta entitat de la Federació de Rússia des de l’inici de la invasió russa a gran escala d’Ucraïna, el 24 de febrer de 2022. Es tracta de l’atac més llunyà llançat per Kíiv en territori rus en els més de dos anys de conflicte bèl·lic.

El cap de la República del Tatarstan, Rustam Minijanov, ha confirmat els atacs contra les ciutats de Ielàbuga i Nijnekamsk, situades a 1.200 quilòmetres del punt més pròxim de la frontera ucraïnesa i a uns 800 quilòmetres a l’est de Moscou. “Empreses de la república a les ciutats de Ielàbuga i Nijnekamsk han estat atacades amb drons”, ha declarat Minijanov en un missatge difós per la seva oficina de premsa i recollit per l’agència Efe.

L’atac amb aparells voladors no tripulats ha colpejat una residència per estudiants i treballadors en una zona on suposadament es troba una fàbrica de fabricació de drons de disseny iranià, segons els mitjans locals. La República del Tatarstan és coneguda pel seu alt nivell d’industrialització. Les autoritats ucraïneses no s’han pronunciat directament sobre l’atac com és habitual en operacions en territori rus, però si que ho han fet a través dels mitjans locals. Segons una font consultada tant pel diari ucraïnès Ukrainska Pravda com per l’agència russa Interfax, “un dron ucraïnès de llarg abast ha colpejat una refineria a Nijnekamsk i ha causat un incendi”. Es tracta d’una de les cinc refineries més gran de Rússia, informa l’agència Efe.

D’altra banda, les forces ucraïneses han denunciat el llançament per part de Moscou de deu drons sobre Dnipropetrovsk, nou dels quals van ser abatuts per les defenses antiaèries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.