Política

Estat espanyol

Un manifestant ultra agredeix l’exalcalde socialista de Ponferrada

L’agressor participava en una concentració d’extrema dreta davant la seu del PSOE a la capital del Bierzo

Els socialistes denuncien l’assetjament diari que pateixen les seves delegacions

Un manifestant d’extrema dreta ha agredit l’exalcalde i secretari general del PSOE a Ponferrada, Olegario Ramón, a les portes de la seu del partit.

Els fets han passat dijous al vespre, quan un home que participava en la concentració d’“ultradreta” que cinc o sis persones mantenien davant la s eu socialista , ha interpel·lat el també president del Consell Comarcal del Bierzo a la sortida d’una reunió amb alcaldes de la formació, l’ha estirat i li ha donat diverses puntades de peu.

La policia ha acudit al lloc del fets en rebre l’avís de testimonis que han presenciat els fets i ha identificat l’autor de l’agressió i altres manifestants, que han continuat cridant consignes amenaçadores.

Ramón, que ha anat a un centre de salut per revisar el seu estat, ha presentat una denúncia a la comissaria, segons han informat fonts del partit a l’agència Efe.

A conseqüència dels fets, dues persones han estat identificades per la policia al lloc de l’agressió, i amb posterioritat han estat detingudes i han passat a disposició judicial després de prestar declaració en les dependències policials.

L’executiva federal del PSOE ha condemnat l’incident i ha avançat que emprendran accions legals “perquè aquestes persones paguin pels seus actes clarament feixistes i d’odi ideològic”.

El partit socialista lamenta que fa mesos que les seves seus, càrrecs electes i militants pateixen assetjament arreu de l’Estat per part de l’extrema dreta. “L’assenyalament diari que es fa des de la ultradreta i els seus pseudomitjans afins ha acabat produint una agressió física”, ha assenyalat. La formació recorda que abans d’aquesta agressió, s’han produït “centenars de pintades a les seus, trencament de vidres i insults a les persones que entren a les cases del poble”.

En el cas de Ponferrada, els veïns expliquen que d’ençà que va començar la tramitació de la Llei d’Amnistia hi ha concentracions diàries davant la seu socialista protagonitzades per persones amb una actitud agressiva.

El president de la Junta de Castella i Lleó i del PP-CyL, Alfonso Fernández Mañueco, ha expressat través de les xarxes socials la seva “més ferma condemna davant aquest acte de violència” i ha enviat tot el seu “suport i afecte” a Ramón.

El PSOE ha reclamat al PP que emeti una condemna clara i contundent d’uns fets que “ens retrotrauen a temps obscurs que aquest país havia deixat enrere”. L’actual alcalde de Ponferrada, Marco Morala, també ha condemnat aquest divendres “enèrgicament” i “sense pal·liatius” l’agressió al seu predecessor. “La violència no resol absolutament res i el camí és el pacífic, lliure i assenyat exercici dels drets i llibertats”, ha defensat el batlle popular, que desitjat a Ramón una ràpida recuperació.

El vicepresident de la Junta i líder de Vox a Castella i Lleó, Juan García-Gallardo, també ha condemnat “rotundament aquesta agressió injusta” a l’exalcalde de Ponferrada. L’ultradretà ha afirmat que “la violència contra l’adversari polític no ha de ser la resposta. Oposició, tota. Violència, zero”, ha afegit. No obstant, en un altra missatge ha afirmat que els socialistes no poden donar “zero lliçons de res i molt menys de tolerància”. García-Gallardo s’ha referit al PSOE com “una banda corrupta, amb 140 anys d’història criminal, que lidera un front amb els separatistes i ETA per destruir Espanya”. “Seran derrotats sense violència, amb la força de la veritat”, ha augurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.