Economia

Xina

L’economia xinesa supera les expectatives i creix un 5,3% en el primer trimestre

El PIB del gegant asiàtic s’accelera més de l’esperat tot i la crisi del sector immobiliari i el baix nivell de consum

La Xina accelera el ritme. La segona economia mundial ha arrencat l’any amb un creixement del 5,3% interanual en el primer trimestre, segons les dades publicades aquest dimarts per l’Oficina Nacional d’Estadística (ONE) del gegant asiàtic i recollides per l’agència Efe. Un repunt superior al 4,8% que pronosticaven els analistes per al període de gener a març. El creixement va ser de l’1,6% en comparació amb els últims tres mesos de 2023.

Les dades presentades aquests dimarts són, a primer cop d’ull, positives i donen símptomes d’estabilització, tot i que no de plena recuperació de la pandèmia de la Covid-19. Alleugereixen un context amb múltiples fronts econòmics oberts, com ara la crisi del sector immobiliari, crisi demogràfica i baix consum, i situen la Xina en el camí de l’objectiu del PIB per aquest any, establert el març passat en “al voltant del 5%”.

Per sectors, el primari va créixer un 3,3% interanual entre el mes de gener i març; el secundari, un 6%, i el terciari, un 5%.

L’oficina d’estadística també ha fet públics aquest dimarts altres dades oficials de març com la producció industrial (+4,5% interanual), les vendes minoristes (+3,1%) i la taxa de desocupació en zones urbanes, que va baixar al 5,2%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.