Economia

ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Una trentena de tractors vinguts de diferents punts del Camp de Tarragona han ocupat aquest dijous la plaça Imperial Tarraco de Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua. En dues columnes diferents, els agricultors han arribat al centre de la ciutat a quarts de deu del matí i s’hi ha instal·lat amb la intenció de passar-hi el dia. Durant la jornada està previst que representants polítics signin el manifest amb les reivindicacions de Revolta Pagesa. Segons membres de la plataforma, Junts ja l’ha signat i ERC i la CUP s’hi han compromès. Tal com ha indicat Ramon Rojo, portaveu de Revolta Pagesa, PSC i Comuns han expressat desacord en algun dels punts i no s’hi adheriran, mentre que PP i Ciutadans no haurien respost a l’oferiment.

Finalment, i tot i el compromís que Revolta Pagesa havia assegurat que tenia amb ERC, els republicans s’han adherit al manifest d’Unió de Pagesos, que no està present a la mobilització d’aquest dijous. Per la plaça Imperial també hi han passat per signar el manifest Convergents i Aliança Catalana. A banda, Revolta Pagesa ha elaborat un altre document en el qual es demana als partits un “reconeixement” social de la pagesia i a “vetllar per una sobirania alimentària basada en els productes locals”, entre altres. Aquest document sí que l’han signat el PSC i ERC, a més de CUP, Junts i Convergents.

Ramon Rojo, portaveu de Revolta Pagesa al Camp de Tarragona, ha apuntat que entre les onze mesures que proposen la més “urgent” és “avançar les obres previstes” per millorar les infraestructures hidràuliques de la regió per la via “d’emergència” per tal de poder garantir el reg de suport, especialment a la vinya i als conreus llenyosos. “Si no tenim aigua no podem produir aliments; sinó produïm aliments, pugen els preus i ens quedem sense pagesia i sense sobirania alimentària”, ha raonat. Rojo ha exposat que les infraestructures estan fetes de fa mig segle i des d’aleshores “ha augmentat la població, el turisme, la indústria i plou menys”, per la qual cosa la situació és crítica per a la pagesia.

El portaveu ha xifrat en 12.000 les hectàrees pròximes als quatre embassaments del Camp de Tarragona que no tenen aigua -Siurana, Riudecanyes, Margalef i Guiamets- i que no es poden regar. A més, ha alertat de la problemàtica de fer servir aigua dels aqüífers si no plou, perquè es poden buidar i salinitzar-se. De fet, en alguns punts del Baix Camp ja ha començat a passar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.