Política

Laia Cañigueral

Diputada electe d'ERC per Girona i cap de llista

“Estic molt orgullosa del treball que s’ha fet a Girona”

La diputada electa i cap de llista d’ERC per Girona, Laia Cañigueral, destaca en aquesta entrevista que segurament ERC no ha sabut traslladar a la ciutadania la feina que ha fet i, en aquest sentit, comparteix el criteri de Pere Aragonès que s’ha d’afrontar aquesta nova etapa des de l’oposició. Cañigueral es mostra preocupada per l’increment de l’extrema dreta i de l’espanyolisme i defensa que algunes d’aquestes variables escapen a un sol partit i requereixen un debat més ampli per abordar-les. Creu que el treball que s’ha fet a comarques gironines ha estat molt important, ja que s’han desencallat projectes i s’ha treballat des del diàleg amb el territori.

Ara els tocarà reflexionar sobre aquestes eleccions. Però, i només un dia després de celebrar-se, com interpreta els resultats dels republicans?
Els resultats mostren segurament que no hem sabut explicar a la ciutadania la feina que hem fet. Han estat tres anys intensos en què s’han impulsat moltes millores. Però la ciutadania ha expressat la seva opinió i cal respectar-la.
Pas a una nova etapa?
La ciutadania ha considerat que els qui havien de liderar un projecte polític havien de ser uns altres. El mateix dia de les eleccions el president, Pere Aragonès, ja assenyalava que els resultats que ha obtingut ERC indiquen que hem d’anar a l’oposició.
Desgast de govern, davallada de l’independentisme i augment del vot espanyolista i d’extrema dreta. Una combinació complicada.
Cal una anàlisi acurada dels resultats. Però estem molt preocupats per l’increment de l’extrema dreta i de l’espanyolisme. Ens ha afectat a tots, a Girona també. Aquesta, penso, és una situació que cal abordar, i no només des d’un sol partit. Hem de ser capaços de donar una resposta per revertir-ho. Com també en el tema independentista.
Satisfeta de la feina feta a comarques gironines?
Estic molt orgullosa del treball que s’ha fet. Hem desencallat projectes que feien falta. I ho hem fet amb diàleg amb els diferents agents socials i econòmics i el treball coordinat amb els diferents serveis territorials. Com a govern han estat tres anys intensos en què hem tirat endavant millores per a la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.