Educació

educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

Protesten contra la llei de “llibertat educativa” que eliminaria el mínim del 25% de valencià als municipis castellanoparlants

La conselleria d’Educació l’ha considerat un fracàs i l’ha titllada de “política”

Els docents del País Valencià han fet vaga en contra la proposició de llei educativa que impulsa el govern del PP i Vox. La Plataforma per l’Ensenyament Públic, convocant de la vaga d’aquest dijous valora positivament el seu seguiment, afirmant que hi ha centres pràcticament buits a molts llocs i comarques amb un 50% de professorat seguint la vaga.

Els docents protesten contra l’anomenada llei “de llibertat educativa”, que vol eliminar el mínim del 25% de valencià als municipis que es consideren castellanoparlants. Aquesta mesura trencaria amb el consens entorn de la Llei d’ús i ensenyament del valencià, en vigor des del 1983.

També protesten per la instauració del districte únic, la paralització del pla Edificant, les retallades en l’escola pública, les condicions laborals i l’augment de la conflictivitat.

Cap a les 2 del migdia els convocants han dit que entre un 50% i un 70% del professorat ha seguit la vaga, mentre que el seguiment entre les famílies dels alumnes ha estat per sobre del 60%.

Per la seva part, la Conselleria d’Educació, en mans del PP, l’ha qualificada de “política”, ha afirmat que ha estat un fracàs, i que el seguiment ha estat per sota del 20% a les tres províncies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.