Gran angular

Quickchef té els gens del sector turístic

Hi ha restauradors que trien un model de regeneració i no de producció

Quickchef neix el 2003 per iniciativa d’un grup d’hotelers com a resposta a la falta de personal i a les exigències cada cop més grans en matèria de seguretat alimentària amb l’objectiu de ser la cuina central d’aquests hotels. Una dècada després, el grup Medplaya compra l’empresa per proveir els seus establiments i els d’altres cadenes de tot l’Estat, i també obre el negoci a tot el canal horeca.

Els restaurants individuals són una part petita de la facturació però creixent segons explica Eva Sáez, responsable de l’empresa. En part, perquè ha costat entrar-hi: “Ha calgut un canvi generacional a les cuines perquè els xefs deixin de veure la cinquena gamma com una amenaça per al seu lloc de treball o com una rebaixa de qualitat, sinó com el que som: un ajut i una palanca per captar clients”, diu Sáez. El fet és que les sol·licituds de pressupost que rep l’empresa per part de restaurants que estudien incorporar alguns dels plats estan augmentat darrerament.

El catàleg de Quickchef, amb més de 130 referències, té la particularitat que s’ofereix al restaurador en envasos multiració de dos quilos. Han detectat que alguns restaurants compren sobretot plats que donen molta feina als cuiners; en altres casos, les comandes estan fonamentades a cobrir algun dèficit del professional, al que no li surt gaire bé alguna elaboració concreta. Però també hi ha restauradors que munten el negoci sobre la base de la cinquena gamma: “Ja sigui perquè no volen fer una inversió gaire elevada en la cuina o perquè el metre quadrat del local és car i cal prioritzar les taules, hi ha qui es decanta per fer una cuina de regeneració [escalfar i emplatar] i no de producció”, diu.

No sempre cal “regenerar” el menjar fent-lo passar pel microones. Una de les categories que més sortida tenen en l’oferta de Quickchef són les amanides a base d’arrós, patata i pasta, sobretot. Tenen fins a 38 varietats d’amanides fresques. Segurament és un senyal inequívoc del vincle amb el món turístic que Quickchef no ha perdut. Com també ho és l’altra gran especialitat de l’empresa: el menjar ètnic. La responsable de la firma reusenca explica que molts dels consumidors finals dels aliments que elaboren són turistes que acaben preferint àpats de cuines de tot el món com ara porc agredolç, pollastre tikkà massala i xili amb carn. “Són plats que a alguns cuiners els costa de fer i ens els compren.”

Però Quickchef també està obert a solucions a mida dels clients, sempre que siguin comandes importants. L’empresa disposa d’un departament d’R+D que estudia la recepta del client i analitza la viabilitat del seu escalat industrial: “Som una fàbrica i no un petit obrador i tenim maquinària que requerix un cert volum.”

Quickchef disposa d’unes instal·lacions de 3.600 metres quadrats al polígon Agro-Reus. El 2022 van finalitzar les obres d’ampliació de la nau per aconseguir certificacions de la norma IFS (international food standard) i FSSC 22000 que garanteixen la seguretat i la qualitat dels aliments a escala internacional.

3.600
metres quadrats.
És la superfície de les instal·lacions de Quickchef al polígon Agro-Reus.
Hi ha més demanda de solucions ràpides i segures
Eva Sáez
cap de Quickchef


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.