Empreses

Bis Structures creix un 35% i dóna per superada la crisi

La consultora dedicada al càlcul d'estructures ha apostat per l'especialització i la innovació

Després d'anys de caigudes de facturació de fins al 60%, ERO temporals i ajustaments de plantilla del 50%, Bis Structures, la consultora especialitzada en el disseny i càlcul d'estructures d'edificis, no només ha sortit de la crisi sinó que ho ha fet a un ritme imparable. “Enguany tancarem amb un creixement del 35%, una xifra que fins i tot ens espanta”, reconeix David Garcia i Carrera, un dels dos socis de la firma.

Després de 10 anys de crisi, El 2014 BIS Structures va començar a registrar creixements positius en el seu compte de resultats, amb una millora del 20%, el 2015 ho van fer d'un 27% i enguany creixeran 8 punts percentuals més. Així que la companyia tancarà l'any amb 2 milions de facturació i una plantilla de 40 professionals, la quasi totalitat d'ells amb formació superior i màsters d'especialització.

El seu fundador assegura que la recepta que els ha permès no només sobreviure -en un sector terriblement tocat- sinó sortir-ne disparats ha estat l'aposta pel coneixement. “L'empresa i el personal hem fet molts esforços per la innovació i l'especialització en projectes d'alta complexitat i ara estem recollint els fruits”, descriu Garcia i Carrera. Entre la seva llarga llistat d'actuacions hi ha el 50% dels projectes hospitalaris de Catalunya, el miniestadi del Barça o el complex estadi cobert d'atletisme de Sabadell. A més a més la consultora ha optat per l'especialització en càlcul d'estructures per a zones sísmiques. S'ha associat amb altres consultores a Xile, per exemple, per construir un hospital devastat per un dels darrers terratrèmols, o ha projectat l'edifici més alt de tot Àfrica, amb 200 metres d'alçada.

A més de la seva aposta per l'especialització, ha bufat al seu favor el fet que els seus competidors locals s'hagin quedat molt enrere en capacitat de treball o hagin desaparegut i que, a més a més, el mercat intern, especialment el català i el madrileny, vagi reviscolant a bon ritme.

Així mateix, en els moments més crus de la crisi, BIS Structures va buscar refugi en la internacionalització. De fet l'any 2012 la facturació dels projectes internacionals representava el 70% del total dels ingressos. Garcia i Carrera reconeix que d'aquesta aventura internacional han après noves metodologies que han ajudat a reforçar la seva aposta pel coneixement.

Per tot plegat, BIS Structures creada per Garcia i Gemma Massip s'ha convertit en una de les consultores d'estructura en edificació de referència. Des de la seva fundació, fa 25 anys, ha cregut en la rehabilitació, fins i tot quan l'obra nova copava tota l'activitat del sector.

Facturació

2 M€

Treballadors

40

Any de fundació

1990

El lideratge en aquesta empresa és femení. Tot i pertànyer a un sector altament masculinitzat, la gran majoria dels caps d'àrea de la companyia són dones. “Són les que han aportat més valor a la firma”, diu Garcia i Carrera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bis Structures creix un 35% i dóna per superada la crisi

Publicat a