Empreses

Sense abaixar-se les calces

Inventen el Pipipop, que permet que les dones orinin dempeus quan asseure's és complicat

Està pensat per a esports de muntanya, viatges i per esquivar els WC químics

Tuc de la Llança (Val d'Aran); després de quatre hores d'ascendir al cim amb neu, l'emoció accelera les ganes d'orinar. Sense els monos d'esquí, el fred és glacial. Cap problema: s'estira una mica avall la cremallera i ja està... Alliberar la tensió de la bufeta són pocs segons. Per la Carolina Cocs, però, no era tant senzill. “Mai he considerat que usar pantalons sigui perdre la feminitat. Sóc competitiva i he fet moltes ascensions amb homes, però allà dalt de la cresta, on no em podia ajupir, vaig sentir-me limitada.” La sensació es va repetir aquell mateix 2006. València; concert d'una de les seves cantants preferides. Mentre l'energètica Madonna ho donava tot a l'escenari, Cocs mirava amb desesperació la cua de desenes de dones davant els habituals WC químics, mai prou nets en ocasions com aquestes. “Ho vaig passar fatal, vaig aguantar-me tantes hores que després vaig estar durant dos dies mig malalta...”

Van ser dos dies en què va meditar sobre com resoldre els problemes puntuals de les dones per orinar. “Pensava que era una bogeria, que segur que tot estava inventat. Li vaig comentar al meu exmarit, i no em va fer ni cas...” Aleshores Cocs viatjava molt per feina. Les parades als bars de carretera li feien recordar “les 24 hores” que calia una solució. De fet, les dones hi tenim experiència, en això d'orinar de peu: “Com totes sabem, fer pipí, segons a on, és un joc d'equilibris per no tocar la tassa plena d'esquitxos... Sempre he pensat que poder treure el penis per la bragueta és una facilitat.” El més evident era imitar l'anatomia masculina. Aquesta emprenedora va fer el cop de cap fa dos anys. Com tants altres emprenedors, Cocs va fer de la necessitat virtut: “El divorci va ser dur i, de sobte, em vaig trobar sense res i amb tres fills.” Després d'encarregar un estudi de recerca, va descobrir que al món hi ha 17 prototipus patentats amb la mateixa finalitat: calces xineses amb canyetes, de plàstic, d'usar i llençar, etc... Però cap que sigui una peça de roba interior amb un dispositiu d'expulsió ja incorporat. La fase de disseny de producte va ser autodidacta: “Vaig agafar els condons dels meus fills -que, per cert, els els compro jo- i, amb l'ajut d'una cosidora i tangues barates ho anàvem provant. I vaig descobrir que era tan fàcil!”

Sobreproducció de condons.

O ho semblava. Els preservatius mesuren 12 centímetres. Tothom se n'imagina el motiu, però la qüestió és que són massa llargs per al Pipipop. A més, el làtex produeix al·lèrgies en algunes persones. Cocs estava decidida a fabricar a la Xina el Pipipop, perquè el preu final fos assequible per a la majoria de dones.

Després de visitar mig centenar de fabricants de preservatius al país de la natalitat controlada, cap no estava disposat a fabricar-li el prototipus. “Tenen tanta demanda que no els interessava un producte nou i en quantitats modestes”. De manera que les primeres 100.000 calces Pipipop, patentades i a un preu al seu web de 14,95 euros, s'han fabricat a la Xina, sí, però amb silicona.

El Pipipop és una calça tanga de cotó, que es pot rentar a la rentadora amb els detergents habituals com les convencionals fins a un centenar de cops. El dispositiu de silicona està plegat sobre la calça i té un forat a l'extrem. La silicona s'adapta a la temperatura corporal i repel·leix el líquid. Així, si s'espolsen les gotetes finals, no quedes mullada després d'orinar. Ara bé, “mentalment, no estem acostumades a pixar així i et mulles els dos primers cops”. El secret: “T'has de vinclar una mica cap endavant amb els genolls lleugerament flexionats, subjectar el dispositiu i fer el moviment de contracció per expulsar el líquid lentament”. Com ells, vaja.

Aquest mes, el Pipipop s'ha posat a la venda en quatre talles. De moment, es pot trobar al web, però es distribuirà a botigues de llenceria, aeroports, grans magatzems, esport i parafarmàcia. “Esperem veure la resposta per treure'n en versió en culot l'hivern vinent”. Cocs és conscient que “pot tenir cert rebuig en determinats sectors. No volem ser com els homes, però ells ho tenen més fàcil. A partir d'ara, nosaltres, també”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sense abaixar-se les calces

Publicat a