Fiscal

Quines són les novetats en les normes de consolidació comptable?

En relació amb els subjectes de la consolidació, la societat dominant es defineix per la capacitat de control.

Així, si bé les participacions majoritàries en el capital d'una empresa constitueixen una prova del control efectiu sobre la presa de decisions, hem d'esmentar que podria existir control quan la societat dominant pogués dirigir l'empresa amb aquesta finalitat.

Les noves normes per a la formulació de comptes anuals consolidats (Nofcac) mantenen els tres mètodes de consolidació existents, el mètode d'integració global, en segon lloc el d'integració proporcional i per últim el de posada en equivalència.

Una de les qüestions que cal tenir en compte en aquests tres possibles mètodes correspon al procés d'homogeneïtzació de la informació financera. En aquest sentit, i en relació amb l'homogeneïtzació temporal, la norma ha regulat que si la societat dependent modifica la seva data de tancament per acomodar-la als comptes anuals consolidats, als efectes exclusius de la consolidació, haurà de reformular-se la informació comparativa d'acord amb el tractament establert en el pla general de comptabilitat relatiu a canvis de criteris comptables.

Per la seva banda, l'homogeneïtzació valorativa implica que tant els elements de l'actiu i de passiu, així com els ingressos i despeses i altres partides dels comptes anuals de les societats del grup, siguin valorats per mètodes uniformes i conforme a la normativa aplicable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.