Fiscal

Quin és el tipus d'IVA aplicable a la quota que un soci d'un club de vela paga per a l'ús d'embarcacions una vegada al mes?

El soci de la consulta utilitza l'embarcació un cop al mes, gràcies a la quota mensual que paga al club de vela, i aquesta operació tributarà per l'impost sobre el valor afegit (IVA) al tipus reduït del 8% per aquells serveis que estiguin relacionats amb la pràctica de l'esport o l'educació física prestats a persones físiques, amb independència que la contraprestació pel servei prestat es satisfaci per aquesta persona física, o per un tercer, persona física o jurídica, sempre que a més es compleixin la resta de condicions que assenyala l'article 91, apartat U, número Dos, ordinal Vuitè, de la Llei 37/1992 de l'IVA, i no es compleixin, com en aquest cas, els requisits perquè sigui aplicable a aquests l'exempció a què es refereix l'article 20.Un.13 de l'esmentada Llei 37/1992 de l'IVA. A aquests efectes, es considera directament relacionat amb la pràctica de l'esport o l'educació física i amb subjecció al tipus reduït l'arrendament d'embarcacions de vela per un club de vela als seus associats, a canvi del pagament d'unes quotes periòdiques d'afiliació, sempre que aquesta operació tingui com a única finalitat la pràctica de l'esport de la vela o el seu aprenentatge, a través d'activitats esportives com travessies marítimes, entrenaments o regates de vela. Tributarà al tipus general del 18% l'arrendament d'embarcacions de vela o motor per practicar la navegació d'esbarjo, ja que aquesta activitat, encara que ocasionalment tingui aquest caràcter, no està relacionada amb la pràctica de l'esport o l'educació física.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.