Focus

La por al mercat marca la decisió d'invertir

“Ara els clients tenen por del mercat, de la inversió, i per això són més exigents”, declara Sergio Ortuño, director d'organització de Catalunya, Aragó i Balears de Banif Banca Privada, en analitzar la tendència actual en un àmbit que serveix d'indici immillorable per saber com es mou el mercat.

Segons Ortuño, ara els clients de banca privada, amb una caiguda de l'Ibex del 40% des del 2008, “volen preservar capital, no estan preparats per perdre”.

L'estudi sobre l'evolució del sector del 2008 al 2010 que ha publicat Banif assenyala que, tot i que l'impacte de la crisi sobre banca privada sembla aturar-se, el cert és que ha baixat un 4,3% el nombre de clients, de 399.304 a 382.185, perquè, com assenyala Juan Ignacio Vidal, director de l'oficina de Banif a Sabadell, “la necessitat de despalanquejament fa que clients potencials als quals s' ha tallat el flux de crèdit hagin de tirar de patrimoni propi per tenir liquiditat”. S'han hagut d'abandonar posicions financeres per cobrir crèdits, en molts casos.

En canvi, la necessitat de fer una correcta gestió del capital, per la por que es perdi, ha fet que el patrimoni mitjà dels clients de banca privada hagi crescut un 11,9% del 2008 ençà, tot passant de 966.900 a 1.082.600 euros. A Espanya, el volum total del sector va créixer un 7,2% durant aquest període, tot passant de 386.100 milions a 413.767 milions.

La crisi grega ha determinat que en la cartera recomanada, la renda variable, que tenia un pes del 30-45%, s'hagi vist reduïda considerablement i hagin guanyat pes alternatives com ara la inversió en matèries primeres o en divises, segons exposa Sergio Ortuño.

Així mateix, la prudència es palesa amb la sol·licitud de fons garantits, i el deute que emeten empreses sòlides com ara Santander o BBVA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.