Empreses

Emprenedors

Gool Tracking

Mapes amb valor afegit

Un nou programari de cartografia web i mòbil permet incorporar tot tipus de continguts

En l'era digital, del tot –o gairebé del tot– gratis a la xarxa, molts sectors i empreses s'han hagut de reinventar per sobreviure, i les que no ho han fet s'han quedat pel camí. El de la cartografia és un d'aquests sectors. Amb els GPS a la majoria de cotxes i el popular Google Maps accessible des de qualsevol ordinador connectat a internet i a la butxaca de cada cop més persones en els seus telèfons intel·ligents, els clàssics mapes de paper s'estan convertint en una rara avis. Sitem és una empresa del sector nascuda fa 15 anys que va decidir no lamentar-se pels canvis sinó formar-ne part. Fa tres anys va engegar el projecte Gool Tracking de cartografia per a web i mòbil i ja s'hi dedica en exclusiva. Ha abandonat el paper. “Estem en el moment de la història que s'utilitza més cartografia, però tota és digital”, constata Òscar Miralles, director de Sitem.

Gool Tracking és un programari que permet als seus usuaris introduir tot tipus d'informació i itineraris en un mapa. “Nosaltres donem el programari i el client hi posa les dades i ho incrusta al seu web”, explica. Ho fa, per exemple, la Diputació de Barcelona amb els parcs de la demarcació: ofereix als visitants el mapa de cada parc, camins, fotografies, vídeos i fins i tot alguna càmera web. L'avantatge de Gool Tracking sobre els seus competidors és la gran quantitat de dades que s'hi poden posar –la càmera n'és un exemple, però també s'hi poden afegir fotografies panoràmiques, gigafotos, etcètera– i el cost del servei. “Que puguis publicar tota aquesta informació en un sol programari per a web i mòbil no existeix en el mercat, només es pot fer a mida i a un preu molt alt. Aquest és el nostre punt fort”, certifica el director de Sitem, que treballa per “estandarditzar cada cop més el sistema per fer-lo al més assequible possible”.

“La idea va sorgir de veure com tot es feia amb el Google Maps, i ara amb el mòbil”, explica Miralles, i confessa que quan van engegar el projecte la intenció era fer-lo només per a web, però l'auge dels telèfons intel·ligents els va portar a desenvolupar el servei també per a mòbils, començant per Android. “El mòbil té un gran avantatge: té GPS, et diu on ets i a quina distància estàs del punt d'interès”, hi afegeix.

Gool Tracking està adreçat a administracions, institucions i empreses i ja té una quinzena de clients, com ara Catalunya Caixa, Itinerànnia i l'Ajuntament de Girona. Però l'equip de Sitem, format per sis persones, està preparant el llançament, per abans de l'estiu, d'una versió gratuïta per a usuaris particulars, que es finançarà mitjançant publicitat. Actualment està bolcat en aquesta versió i també en la comercialització del programari. A més, està desenvolupant l'adaptació de Gool Tracking, per encàrrec del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, enfocat només per a la promoció turística de les administracions públiques. El proper pas, però tot arribarà, serà la internacionalització.

El projecte amb el ministeri ha suposat una injecció de capital important per a una empresa que ha finançat pràcticament el 100% de la seva reconversió amb capital propi. Però se n'ha sortit, i bé. L'any passat Sitem va facturar uns 200.000 euros, quantitat que espera millorar enguany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.