Empreses

Molt més que una cuina

Dues cosines a l'atur obren Aula Canela Fina, un espai polivalent de gastronomia

S'ensenya els turistes a cuinar tapes i s'ofereix un espai únic a grups d'amics i empreses

La història d'Aula Canela Fina és una d'aquelles que comencen en un punt d'inflexió personal i que creixen amb altes dosis de passió. Les cosines Anna Paloma i Núria Bellés van engegar el maig passat Canela Fina, un espai al cor del barri Gòtic de Barcelona (carrer Bou de Sant Pere, número 7) que ofereix des de cursos de cuina fins a vetllades privades, en un entorn pensat exclusivament per a cuinar i degustar. Amb xef o sense. Acompanyats per professionals que no només expliquen les receptes, sinó també quins són els millors productes, on i quan comprar-los. O bé sense. El client tria. I no cal que siguin del país: s'hi accepten turistes.

Les dues sòcies van creure en Aula Canela Fina quan van acabar els seus projectes professionals, l'any passat, en cap cas vinculats amb el món de la restauració. Però Anna Paloma fa un aclariment: «Hauríem acabat fent-hi alguna cosa de tota manera, perquè l'amor per la cuina el porto a dins.»

La iniciativa de crear una aula que fugís del que és habitual va ser, doncs, la idea que se li va acudir a Paloma per resoldre les seves inquietuds gastronòmiques. El local el van trobar en un petit carrer entre els de Sant Pere més Alt i Sant Pere Mitjà que havia estat un petit teatre de barri i, abans que això, una petita indústria tèxtil.

«El local ens ofereix moltes possibilitats», explica Núria Bellés, escoltada de prop per la seva cosina, que hi afegeix: «D'idees en tenim moltíssimes i d'il·lusió, encara més.» La inversió per engegar el projecte ha estat de 100.000 euros.

Inicialment, segons explica Bellés, l'aula va néixer per acostar els turistes a la gastronomia catalana i acompanyar-los en l'elaboració de les receptes que sovint trobaven en les guies i que potser no sempre trobaven amb l'alta qualitat que defensa Canela Fina. «Els ensenyem a elaborar plats o tapes que després poden seguir elaborant als seus països d'origen, i les acabem degustant en un espai que està tancat exclusivament per a ells», explica Bellés. De fet, Canela Fina té prou capacitat per encabir diverses desenes de persones sense estretors, però les dues empresàries es volen limitar als grups de dotze persones «perquè puguin disfrutar totalment de l'espai, moure's amb llibertat i sentir-se, de fet, com a casa seva».

Així doncs, l'espai no està reservat només als turistes. S'hi ofereixen tallers programats –de bolets, de caça, d'amaniments i salses (sempre amb productes de temporada), de gintònics... i s'adrecen a joves emancipats, mares amb filles, etcètera–, però s'obre l'espai a les empreses que vulguin celebrar una reunió de treball, una sessió de motivació per als seus treballadors o que hi vulguin fer una presentació o demostració de producte, i per a formació de personal. «A Barcelona no hi ha gaires espais on bons professionals del país puguin oferir tallers i cursos als seus alumnes, i aquí hi trobarien una possibilitat», explica Bellés.

Una de les últimes iniciatives són els tallers per a nens d'entre sis i nou anys que es programen els matins dels dissabtes i que proposen un viatge als contes a través de la cuina. «I l'espai està obert per a festes particulars, des de sopars de grups d'amics fins a trobades familiars o aniversaris infantils», diu Bellés. «Però cada dia ens demanen coses noves, així que al final estem obertes a totes les iniciatives», explica Paloma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Molt més que una cuina

Publicat a