Opinió

Grans esperances

Aprofito que l'any passat va ser l'any Dickens per agafar prestat el seu títol i una sentència seva: “Reflect on your present blessings, of which every man has many; not on your past misfortunes, of which all men have some.” Així, tot i que continuen sonant les males notícies econòmiques, també tenim en el nostre entorn alguns fets que mereixen que hi dediquem la nostra atenció. Aquesta setmana passada ha tingut lloc a Barcelona la presentació dels projectes del programa Start-up School, Programa de Mentorització i Concurs de Plans d'Empresa per a Joves Estudiants Emprenedors de Barcelona, organitzat per la Fundació Escola Emprenedors en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona i Barcelona Loves Entrepreneurs. La Fundació Escola Emprenedors va ser promoguda ja fa uns anys per empresaris i emprenedors de diferents sectors amb la finalitat de promoure l'esperit emprenedor i el coneixement de l'empresa entre els estudiants. En aquesta primera edició, més de 29 equips d'estudiants d'ESO i batxillerat han estat convidats a participar i desenvolupar les seves idees, acompanyats cada un d'ells per un mentor, un emprenedor amb experiència que els ha ajudat a orientar el seu projecte i a desenvolupar el seu potencial. Com a exemple, el projecte Senior Guard, desenvolupat per tres joves emprenedores de l'Escola Virolai de Barcelona que han ideat una plataforma de suport a la relació entre les persones grans i les seves famílies. Aquesta i moltes altres iniciatives, impulsades per 150 joves que han fet l'esforç de pensar, planificar i presentar un projecte, a banda de les seves ocupacions habituals en l'àmbit acadèmic. 150 joves que han presentat els seus plans d'empresa en anglès i que no han tingut por d'enfrontar-se a un repte que hi ha adults que els costa d'assumir, i que l'han assolit amb resultats en general extraordinaris.

Personalment he tingut la immensa sort de ser convidada a participar com a mentora en el programa i he rebut més del que podia aportar: he rebut il·lusió i optimisme, he estat testimoni de la voluntat i les ganes de millorar d'aquesta generació de joves, he pogut veure com s'enfronten amb els problemes sense prejudicis i com són ajudats i animats pel seu entorn escolar i familiar, que n'espera, lògicament, el millor. No tinc cap dubte que aquestes persones són el futur de la nostra societat i que és un futur molt prometedor. A tots ells els queda treballar molt per convertir els seus somnis en realitat, i a nosaltres ens correspon crear l'ambient educatiu i social que els permeti desenvolupar-los al màxim, però està clar que entre tots podem aixecar aquest país, i que ells no esperen a demà per començar. Moltes gràcies a la Fundació Escola Emprenedors i a tots els participants en el programa per aquesta extraordinària iniciativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.